Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az en gyerekkoromban az volt...

Az en gyerekkoromban az volt a szokas, hogy csokit, gyumolcsot kapunk mikulasra. Mi ez az uj divat, hogy ezerfele jatekot kapnak a gyerekek?

Figyelt kérdés
2016. dec. 5. 23:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
51%

Gyümölcs nálunk is van minden nap. Hülén venné ki magát, ha levenném a konyhapultról és beledugdosnám a csizmájába, mondjuk biztos meglepődne.

Egy 3 évesünk van és nem tudnék mit kezdeni 1,5 kg csokoládéval, mert mindenfelől azt kap. Szóval nálunk a mikulás inkább apróságokat hoz, talán több értelme is van, mint az édességnek. Egyáltalán nem nagyzolás, egy "egészséges" mikuláscsomag sem olcsó. Ráadásul nem is édesszájú a gyerek.

2016. dec. 6. 09:27
 22/27 anonim ***** válasza:
52%

23 éves vagyok, még mindig kapok anyukámtól Mikulásra nasikat. Mióta az eszemet tudom csoki, chips, nutella van a "csomagban". A legnagyobb ajándék amit Mikulásra kaptam, általában könyv volt, mert imádok olvasni.

Nemsokára nekem is lesz gyerekem, eszembe se jutott még, hogy majd 10ezres játékokat rakok a csizmájába.

2016. dec. 6. 09:37
 23/27 anonim ***** válasza:
50%
9 éves a nagyobbik fiam, mindig édességet és gyümit kapott Mikulásra, maximum kisautó, kifestő, ceruza, ezek voltak mellé, mármint mindig csak egy-egy dolog. Idén karácsonyi mintás zoknit kapott,mert pár napja említette, hogy neki úgy tetszenek az ilyenek. De amúgy csoki, banán, gránátalma, gumicukor, ezeket kapta.
2016. dec. 6. 10:07
 24/27 anonim ***** válasza:
42%
Nálunk szerencsére nem divat a játék Mikulásra. A 4 éves fiunk rengeteg csokit, édességet kapott, én is, a férjem is, úgyhogy mindet beraktuk a szekrénybe, s hárman esszük majd :) Nálunk a Mikulás ilyen, amúgy egész évben nem veszünk édességet. Egyébként a gyerek csomagjaiban volt némi apróság, ami nem édesség, pl karácsonyi zokni, karácsonyi kifestő, kinderes plüss. Játékot nem kapott, de mint mondtam nálunk ez nincs elterjedve.
2016. dec. 6. 12:12
 25/27 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat !

A gyumolccsel kspcsolatban - en sem egy almat rakok bele, de van mango, ananasz, granatalma, licsi, ezek nemhiszem hogy mindennaposak otthon.

2016. dec. 6. 17:11
 26/27 anonim ***** válasza:
Én is meglepődtem, látva Facebook-os fotókat, rokon kisfiúhoz jött a Mikulás. Nagyon szerettem volna lejutni a kislányom miatt, több gyerek is összegyűlt náluk, de sajnos lebetegedtünk. Mindenesetre a látott képeken nekem is feltűnt, micsoda komplett játékdobozok lógtak ki a Mikulás zsákjából. Ezt megemlítettem a férjemnek, majd a 2,5 éves kislányom tíz perc múlva sírva fakadt, hogy neki nem hozott játékokat a Mikulás. Férjemnek fogalma se volt róla, miről beszél a gyerek, én azonnal kapcsoltam, hogy azt az egy mondatomat, hogy "Bőkezű Mikulás járt Zsoltikáéknál, akkora játékdobozok lógtak ki a zsákjából..." Fene se gondolta, hogy a gyerekem nem csak hogy szó szerint érti miről beszélek, de még a ki nem mondott részét is értette, hogy neki kevésbé gazdag Mikulás jutott. Szerencsére hamar megvígasztaltuk, mert neki is hozott színezőt és színes ceruza készletet a csokoládék mellé, de ha látta volna a különbséget, ebből nagy könnypatakozás lehetett volna. Mondjuk én is emlékszem 3 éves korom körülről, hogy simán levettem, hogy a Mikulás feleakkora ajándékcsomagot hozott nekem, mint unokatestvéreimnek. Nem is bánom annyira, hogy ez a Mikulás ilyen magányosra sikerült, jövőre nagyon fogok figyelni, hogy kislányomnak nehogy ilyesmi miatt rossz élménye legyen. Nem vagyok híve a túl nagy értékű ajándéknak Mikulásra. Annak nagyon örülök, ha felnőttként kapok mondjuk egy csokimikulást én is, akár lehet az különlegesebb is, de most pl. apámtól és élettársától kaptam valami angol feliratos sütinyomó formákat Mikulásra, férjem meg ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy megvegyen egy világítós Mikulás sapkát, na az ilyen felesleges lomokat utálom. Most jövőre tényleg az lesz, hogy ha lejutunk is a közös Mikulásozásra, kislányom rosszul fogja magát érezni ha csak egy normális Mikulás csomagot kap vagy kénytelenek leszünk mi is flancolni. Most hogy magyarázod el egy ekkora gyereknek, hogy neked kevesebbet hozott a Télapó?
2016. dec. 7. 03:46
 27/27 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok a gyümölccsel, ilyenkor olyan kerül a csizmába, amit amúgy ritkán veszünk (pl. gránátalma, mert elég macerás gyümölcs), különlegesebb (pl. fügekaktusz), illetve ami nálunk hagyományosan téli, mikulásra való gyümölcs (kivi, mandarin, bár ilyet amúgy is veszünk a tél folyamán, de nálunk nem kelt megütközést, hogy hoz a Mikulás is). Ja, meg földimogyorót :D
2016. dec. 7. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!