Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az en gyerekkoromban az volt...

Az en gyerekkoromban az volt a szokas, hogy csokit, gyumolcsot kapunk mikulasra. Mi ez az uj divat, hogy ezerfele jatekot kapnak a gyerekek?

Figyelt kérdés
2016. dec. 5. 23:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%
Én gyerekkoromban is játékot kaptam, mert utálom a csokit.
2016. dec. 6. 00:51
 12/27 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk továbra is csokit hoz mikulás semmi mást ,de nem sokat még abbol sem .
2016. dec. 6. 04:43
 13/27 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk csak édességet, rágcsát, gyümölcsöt hoz a Mikulás. Mikor a lányom kicsi volt egyszer megkérdezte hogy néhány gyerek az oviban miért kapott játékot is és ő miért nem.. már nem emlékszem mit válaszoltam, de azt tudom hogy a mai napig agyfaszt kapok az ilyen szülőktől. De nem apróságokról van szó, hanem 5-10ezer forintos játékokról.

A Mikulás ünnep nem erről szól, de egyesek minden alkalmat kihasználnak hogy elkényeztessék a gyereket, na meg az sem hátrány ha a kölyök majd felvághat vele az oviban. Eszetlen banda.

2016. dec. 6. 05:46
 14/27 anonim ***** válasza:
21%

Ez. A játekboltok markertingje.

Sajnos!

Meg 1-2 szülőnél minél nagyobbat vegyél annál jobb!

Majd karácsonyra meg überlik egymást!

Hol ott nem erről kéne szóljon!

A mi családunkba is van a férjem részéről hogy a nagyzolás megy ezerrel!

Óriás plüss meg hintaló meg blabla.....

Aztán kb a gyerek 2 percig se játszik vele.

Vagy 4 féle babakocsi. 8 féle ugyan lyan nagy baba.

Ennek sosem voltam a hive.

Legyen persze játéka de akkor mikor plyan alkalom van. Karácsony, szülinap, keresztelő, névnap....

A mikulás nem ilyen.

Ott csoki kell együtt cipőtpuculni stb....

Mi este együtt súroluk meg a cipőt és reggel mikor felkelt ott volt a cipőjébe a sok-sok csoki.

Szóltunk neki hogy jött a mikulás mert jó voltál.

Az ajándékot is bele teszim a cipőbe?

Vagy anya meg apa oda adja hogy ezt tőlünk? Vagx mamától vagy hogy?

Az oviba tudtommal még kis csokicsomagot kapnak, majd meglepődnek azok akik máshoz vannak szokva hogy hol a traktorom vagy blabla...

2016. dec. 6. 06:55
 15/27 anonim ***** válasza:
45%

Mi is apróságot teszünk bele (hajcsat, kisautó, kislabda, ceruza).

A rokonságtól kaptak rengeteg csokit, jóval többet mint kéne. Értem hogy szeretetből adják, de szerintem még nyáron is lesz belőle.

2016. dec. 6. 07:16
 16/27 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk is csoki, gyümölcs van. Mellé maximum színező. A kinder tojásban van játék is. Direkt kértük a rokonokat, hogy a Mikulás nem a nagyzolásról szól. Drága, nagy játékok nem elfogadhatók a mi családunkban. Arra ott a Karácsony, szülinap. Sok szülő minden hülyeséget megvesz a gyereknek, utána meg csodálkozik, hogy unja magát, nem jászik semmivel.
2016. dec. 6. 08:25
 17/27 anonim ***** válasza:
43%
3 évesem kapott egy kis csokit, meg 3 tényleg apró játékot, a csoki nem érdekelte, de a játékért odavolt. 8 hósom egy picike autót kapott, ő is örült. Szerintem hasznosabb egy pici játék, mint egy halom csoki.
2016. dec. 6. 08:46
 18/27 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk csak édességet kap a lány Mikulásra.Játékra ott a Karácsony.Mellette amúgy is minden hónapban kap valami könyvet, játékot.
2016. dec. 6. 08:51
 19/27 anonim ***** válasza:
42%
Lehet lepontozni, de annak idején a szüleimtől mi is mindig kaptunk valami ajándékot. Vagy könyvet vagy egy kisebb értékű játékot, de konkrétan volt egy eset, amikor társasjátékot kaptunk közösen a tesóimmal. 39 éves vagyok, tehát nem lehet azt mondani, hogy nemrég volt. :)
2016. dec. 6. 08:56
 20/27 anonim ***** válasza:
27%
Nálunk is volt apró játék,a sok édesség helyett. Nem nagy, arra ott a Karácsony! A kicsinek beszélő kismadarat vettem, mert nagyon le volt árazva, a nagyobbiknak, intelligens gyurmát,az olcsóbbikat.Csokiból keveset, mert arról a nagyikák úgyis gondoskodnak :) És még így is egy vagyon a csomag....
2016. dec. 6. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!