Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bili vagy vécészűkítő?

Bili vagy vécészűkítő?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiamat teljesen hidegen hagyja a bili, csak játszik vele és fogalma sincs valójában mire is való (hiába próbálom magyarázni). Azt viszont már modnogatja, mutogatja, hogy anya, apa a vécébe teszi a kakit és a pisit, tehát a vécét össze tudta kapcsolni ezzel és ilynkor mutaogat a saját pelusára is, bár a vécére felülni még nem mer, erőltetni nem akarom.

A kérdésem az lenne, hogy kihagyhatom szerintetek a bilis-részt? Próbálhatom rögtön a vécét? Kinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

2010. máj. 1. 08:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a wc-be pisiléssel kezdődött a kisebbik fiamnál a pisilés,ekkor volt kb 20 hós.Mivel a nagytesó is oda pisil és állva,ezért ő is így kezdte.(persze mi fogtuk közben)Aztán eltelt 1-2 hónap és elkezdte használni a szűkítőt,majd mostanában a bilijét cipeli(most lesz 2 éves)magával ha pisilnie kell.Nyugodtan hagyd ki a bilist részt,meg szerintem higiénikusabb ha egyből wc-be pisil/kakil!Ameddig nem mer felülni a wc-re addig ne is erőltesd,nálunk se egyből ment minden(és még most is "csak"nappal szobatiszta,de a kaki pelusba megy).
2010. máj. 1. 08:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Persze, nyugodtan kihagyhatod. Nekünk volt ugyan bilink, de elég gyorsan átszokott a lányom a wc-re. Egyébként meg próbáld ki, lehet szűkítő sem kell, mi azt se használunk, 2,5 éves most, de szerintem úgy fél éve nem kell már (ő elég hamar, 14 hósan szobatiszta lett nappalra) Simán felül, és megtartja magát egyedül.
2010. máj. 1. 09:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Az kislányom,2,5 éves.

Van egy kislépcsője,ha pisilnie kell.

Húzza a kislépcsőt a wc elé ,lehatja a wc ülőkét és ráteszi a bilit felmegy a lépcsőn és felül a wc.re :)

Persze ott vagyok nehogy leesen,de máshogy nem nagyon szeretne.

Most eltettük a bilit 2 napja,hogy hátha sikerül a nélkül,de ma nagy örömmel láttam,hogy a kislépcsőt húzza a wc.hez és tartja magát a wc.n lógatja a lábát.

Nagyon aranyos és nekünk se kell vécészűkitő.

Szerintem nyugodtan kihagyhatod a bilit és kezhetitek a vécével.

Sok Sikert.

2010. máj. 1. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!