8 éves gyermeketek hány kg?
Lányom januárban lesz 8 éves 22 kg, de ő 130 cm magas. Attól is függ, milyen magas a gyerek.
Az én lányom vékonynak számít, de szerencsére eddig nem piszkáltak bennünket minket.
3# as vagyok. Baromira nem a súlyon múlik, hogy vki kövér vagy sovàny. Az izom pl nehezebb a zsìrnàl,de kisebb helyet foglal.
Nekem pl a rubontrékàs súlyom 50kg kellene, hogy legyen, egyszer voltam 55 kg, mindenki azt hitte haldoklom. Úgy néztem ki mint egy auschwitzi menekült,csak a csontjaim lógtak ki kb.
70kgval mondom azt, hogy màr gömbölyűbb vagyok, de nem kövér. Pedig ez a fittnesszbasszhoz képest 20kg!!! különbség.
Amúgy 65 kgval érzem jól magam.
A súly függ a csontok súlyàn is!!! Egy könnyű csontozatú vki lehet akàr 10-15 kgval is könnyebb egy kinézetre hasonló normàl súlyú csontozattal rendelkezőnél.
Nekem is el vannak hülve amikor megtudják, hogy hàny kg a fiam. Pedig az osztàly legducibb kislànya is csak 30 kg. Ennyit számìt a súly.
Első vagyok. 32 kg,135 cm. Kiszamolva a bmi-je 17.6,százalékosan 68. 75-ig átlagos.
Itt egy link,ti is kiszamolhatjátok.
8 eves fiam 33 kg, 139 cm.
Nem vekony, de egyaltalan nem kover, izmos es nyulank alkatu.
A 7 eves fiam 132 cm, 30 kg, o most kifejezetten duci. Kovernek nem mondanam, de nyaron kikerekedett, foleg az arcan es a derekan/hasan latszik. Azota nem hizott, szoval no par centit es rendben lesz.
De nagyon fugg ez a testalkattol. A fiaim magassagban nagyon hasonlo tempoban nonek, magasabbak az atlagtol, de a testalkatuk totyogo koruktol mas. Az idosebbik szalkasabb, izmosabb alapban, a kicsi mindig is pufibbnak tunt, meg akkor is, amikor a magassaguk es sulyuk egyforma aranyu volt. Pedig joval mozgekonyabb, mint a batyja.
Mas a testalkatuk, mast orokoltek, a felnottek sem neznek ki ugyanugy egyforma sullyal/magassaggal.
Ha az orvos szerint minden rendben, akkor fogyokuraztatni gyereket nyilvan nem szabad. En igyekszem tobbet vinni a parkba a kisebb fiamat, amiota eszrevettem, hogy meglodult a sulya, szaladgalok vele en is, reggel hamarabb indulunk a suliba, korabban szalunk le a buszrol, hosszabbat setalunk, kozben a jatszoterre is benezunk. Rikabban nasizunk, nem tartok itthon mindig nasit, igy azota almat/uborkat/paradicsomot/repat ragcsal aktivan. Meg annyi, hogy gyumolcsleveket, uditoket egyaltalan nem tartok itthon, mert egesz nyaron ezeket itta a nagyszuloknel viz helyett es akkor lodult meg igy a sulya. Szerintem sok volt neki a cukor, de mivel finomak es egesz nap elotte volt, igy nyilvan ezeket valasztotta. De ha nincs elotte, akkor vizet iszik es nem is hianyolja az edes italokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!