2 éves kisfiam egyik napról a másikra dadogni kezdett! Pedig már szépen, összefüggően beszélt! Mitől lehet ez?
Nem vagyok szakértő, csak hallottam már ilyet.
Megijedhetett valamitől: erős hang, hirtelen fény, szokatlan helyzet. Erős gátlása támadt valamivel kapcsolatban, pl. erőteljes szidás, hangadó egyéniséggel találkozás.
Szerintem gondold végig, az elmúlt időben történt-e vele valami új, szokatlan dolog. Beszélgessetek erről vele.
Esetleg valami lelki ok? Megijedt valamitől, valakitől? Az is lehet, hogy gyorsabb a gondolkodása, mint ahogy ki tudná mondani a szavakat..így összetorlódnak a szavak, ami dadogást eredményez. Itt egy nagyon jó cikk a dadogásról, hátha segít: [link]
Ja! Soha ne sürgessétek, hagyjátok, hogy kimondja, amit akar! Ne mondjátok ki helyette a szavakat, ne tudatosítsátok vele, hogy titeket zavar a dadogása! Ezzel csak ártani lehet, segíteni nem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!