Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a fiammal?...

Mit csináljak a fiammal? Miért ilyen kezelhetetlen?

Figyelt kérdés

Februárban lesz 3 éves, mindig türelmesek és következetesek voltunk vele.

Mindig mindent lassan, az ő szintjén elmondunk neki, de közben ránk se néz, nagy ívben tojik a mondandónkra.

Nagyvárosban élünk, autónk nincs, ezért még néha babakocsival kell vinni, mert az úton sem lehet vele normálisan menni. A kezemet nem hajlandó megfogni, ha én fogom meg, nem jön tovább. Kipróbáltam, hogy mennyit bír ott állni, kb. másfél órát szobroztunk, mert dacból nem jött tovább. Ezután hazacipeltem.

Volt olyan, hogy leült a földre, akármit csináltam, nem jött tovább.

Ez a viselkedés nála sajnos nem újdonság, mert mióta jár, ez van.

Próbálkoztam már büntetéssel, jutalmazással, egyik sem érdekli. Egyszerűen megy a saját feje után.

A többi: fogat mosni nem akar, sehogy nem lehet rávenni. Játékait nem " becsüli" meg, ha dühös dobálja és tönreteszi őket. Sarokba állítást " nem érti", egyszerűen kijön onnan. Játékmegvonás nem hatja meg.

Próbàlok mindig higgadt maradni, de én is ember vagyok és nincsenek kötél idegeim.

Mit tehetnék még? Pszichológus segíthetne?

2016. nov. 26. 13:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Aki annyira "dacos", hogy képes másfél órát álldogálni, ott már gond van. Nem ijesztgetésképpen, de lehet, hogy itt nem csak a neveléssel van baj. Az orvosok és pszichológusok nem mondják ezt el szemtől szembe, de az emberek egy része bizony retardált. Ezt ugyan próbálják megmagyarázni különböző kifejezésekkel, meg "reményekkel", hogy az érintettet és a szüleit ne bántsák meg, de ez inkább csak a probléma megtartására jó. Az sem lehetetlen, hogy a gyereked komoly antiszociális személyiségzavarral küzd, így én azt ajánlanám, hogy ha nem változik a helyzet, akkor mindenképpen keress fel valakit, mert jelen helyzetben egyértelműen a gyereked irányít téged, ami egyáltalán nem egészséges és normális állapot.
2016. nov. 26. 16:38
 12/13 anonim ***** válasza:

A lányom januárban lesz 3 ennél durvább... én most vezettem be a fekete pont piros szívecske attól függően hogy viselkedik. Ez nagyon bevalt. Ott van az ajtaján kifiggesztve persze eddig csak egy fekete pontot kapott és vagy 15 piros szívecsket pedig megérdemelt volna többet is :). Öt ez motiválja.

Amúgy ő le sem kakija ha azt mondom neki jobb itt hagylak. Fordított pszichológia nem vált be. Mondjuk halál türelmes vagyok de ha nagyon felhuz akkor felemelem a hangom sokszor ez is elég. M9ndjuk náluk van egy 4 hónapos húga szóval tombol a feltekenyseg is.

2016. nov. 26. 17:00
 13/13 anonim ***** válasza:
34%
A legjobb az lenne, ha szakemberhez fordulnál, a gyerek érdekében. Hiszen mindkettőtöknek az az érdeke, hogy a személyiségéhez illő, leghatékonyabb eszközökkel fordulj felé, minél kevesebb töréssel és sérüléssel kísérve.
2016. nov. 26. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!