Mit eszik reggelire 2 év körüli gyermeketek?

zabkását adok neki. fahéjasan, pici cukorral, vagy házilekvárral, ma egy banánt nyomkodtam bele neki.
mást nem nagyon hajlandó enni reggelire, ha kenyeret csinálok neki, abból egy két falatot eszik. így maradt a zabkása minden formában :)

2 év 2 hónapos.
Ugyanazt,amit mi.
pl ilyesmi: szendvics, rántotta, tükörtojás, sült szalonna, bundáskenyér, májkrémes kenyér, medvesajt, lecsó, ilyesmi.

2-es, mióta bio a zabpehely vagy aszalt gyümölcs? :)
Amúgy mi is olyanokat reggelizünk, mint ti, csak abból ő nem eszik vagy keveset. Amúgy a lecsó tojásosan abszolút bejön neki is, nagyon szereti, de azt sokszor inkább ebédre esszük.
A másik, és talán a legfontosabb, hogy kemény széklettel küzd és emiatt muszáj vagyok neki olyan ételeket adni, ami lazítja a székletét. De szerencsére a zabpehely aszalt gyümikkel abszolút befutó lett nála. Senkinek nem kívánom, hogy ilyenekkel küzdjön és amiatt állandóan fejben sakkozni, hogy egy nap mit egyen, hogy ne fájjon és legyen produktum.

A zabpelyhet én sem méricskélem. Odateszem a tejet főni, szórok bele egy keveset és ahogy fő úgyis látom, hogy híg, kell még bele (ízlés kérdése, pici cukor mehet bele, ki mennyire szereti édesen). Ha felfőtt és jó az állaga kicsit hagyom fedő alatt puhulni még. Én a végén adom hozzá az aszalt gyümölcsöket, jól elkavarom és a tetejére kakaót szórok.
Anyukám arra esküszik, hogy 3 dl tejhez szór 2 félmaréknyi apró szemű zabpelyhet. ;)

Ne haragudj utolsó, ha félreérthető voltam, természetesen nem rátok értettem a bio/szupermami kifejezést, csak ahogy leírtam, hogy mi miket eszünk, rögtön 0%-on voltam :) ami amúgy oly mindegy, gondoltam, hogy lesz lepontozóm rendesen és gondolom a szalonna pl az egyik lepontozni való aszerint, aki szerint 0%-ban hasznos a válaszom...
De tényleg mindegy is ez a pontozás, és még egyszer, nem a ti válaszotokat akartam ezzel degradálni :amúgy a férjem is előszeretettel eszik zabot, én már kevésbé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!