Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónap körüli gyermeketek...

15 hónap körüli gyermeketek mit eszik reggelire, tízóraira, ebédre, uzsira és vacsorára általában, és egy evéskor mennyit?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezek másokat, hogy meg tudjam ítélni, az átlaghoz képest eleget eszik-e kislányom, hogy ne aggódjam már hülyére magam állandóan.
2010. máj. 2. 17:08
 1/6 A kérdező kommentje:
Nálunk a reggeli junior ital (150-200 ml), és néha csipeget a kisasszony kis kalácsot is mellé. A tízórai általában gyümölcs, ezt nehéz meghatározni, de ha üvegeset eszik, akkor 15 gramm az adag, ami lecsúszik. Ebédre húsos főzi többnyire, max. 200 ml-t eszik. Az uzsi tejberizs, vagy joghurt, vagy krémtúró (100 ml max.), néha eszik mellé tejszeletet, vagy szintén kalácsot csipeget. A vacsi általában szendvicsféle, pár szelet felvágott, vagy egy virsli, kis sajt, említésre nem méltó mennyiségű kenyérrel. Lefekvés előtt még lemegy 100-150 ml junior ital. Ezen felül megiszik napi 3-4 deci teát, vagy gyümilevet, utóbbit vízzel higítom, néha nasizik kölesgolyót, illetve sokszor majszol kiflit, úgy értem napi egyszer előfordul talán. Elég ez neki?
2010. máj. 2. 17:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Na, akkor az enyém miatt lehetne aggódni eleget :))) Reggel még szopik, délelőtt gyümölcsöt kap (fél alma, fél banán, fél körte max. persze külön-külön :) ), ebédere főzelék+ feltét: max 150 g körül, uzsonna: fél pohár joghurt vagy krémtúró. Vacsora 1 virsli, vagy egy kevés főzelék, 1 szelt szalámi fél kiflivel... Elalvás előtt szopizik még , meg napközben is többször.. Így is 12,5-13 kiló között van, pedig 1 évesen még csak 10 kg volt...

Az, hogy mennyit eszik egy kisgyerek, nem mérvadó. Ha állandó a feszültség az evés körül, ő is érzi, és később komoly problémái lehetnek miatta. Ha rendesen fejlődik a kislányod, mozog, okosodik, akkor nem kell amiatt aggódni, hogy neki mennyi az adagja. Nem ehet meg minden baba 250-300 grammokat evésenként...

2010. máj. 2. 17:15
 3/6 anonim ***** válasza:
No komment.
2010. máj. 2. 17:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtató választ. Csak annyit még a manóról, hogy Ő 1 évesen 8200 gramm volt (2700-al született), jövő héten megyünk a 15 hónapos státusz + oltásokra, és már nincs mérlegünk, de amennyire a fürdőszobai mérleggel meg lehet mérni (ráálltam Én vele a kezemben, utána egyedül, így számoltam a különbséget), nem több, mint 8,5 kg. Szóval, talán ha 30 dekát hízott 3 hónap alatt. Csak ezért aggódom, szerencsére, más téren "nincs baj" vele.
2010. máj. 2. 17:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Szia második válaszoló, hogy érted, hogy no komment?
2010. máj. 2. 17:44
 6/6 anonim ***** válasza:
szia.reggeli 250 tejital,aztán kb másfél óra múlva eszik egy szelet kenyeret,szalámival,vagy sajtkrémmel,májkrémmel,lekvárral,vagy bundás kenyér,vagy rántotta.még 11 körül kap almát,vagy banánt,vagy joghurtot.Ebéd amit mi eszünk.uzsi,szintén joghurt,banán.vacsora szintén egy szelet kenyér amikkel az előbb írtam.Ritkán kap pogácsát vagy péksütit,kalácsot is.fürdés után 250ml tejital.Hogy jó e ez a mennyiség vagy nem,ezt nem tudom,pont jó kilóra,és szép a testfelépítése is,nem sovány nem kövér.annyit eszik amennyit kér.És nálunk nincs az hogy ha ezt nem eszem meg,kap mást.ha éhes lesz megeszi.
2010. máj. 2. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!