Mit tud 22 hónap körüli gyermeketek? Kisfiú vagy lány? Mennyit beszél?
Kisfiam megmutatja saját magán a pociját, kukiját, nyelvét, fejét, lábát, térdét, kezét, fülét, körmeit (mondja is, hogy KŐMÉT, sőt, így szól, ha hosszúak, és le kell már vágni) rajtunk a szájat, szemet, orrot, homlokot, hajat.
Állatok közül:
- utánozza a kígyót, tigrist, bárányt, kecskét, egeret, tehenet, kacsát, szamarat,
- megnevezi és utánozza is a nyulat, halat, kutyát, cicát, békát, tyúkot, varjút, lovat, majmot, medvét, harkályt,
- felismeri és nevét mondja a pillangónak, pingvinnek, elefántnak, teknősnek, kakasnak, malacnak, madarat, sünit, kukacot, katicát, méhecskét, vakondot, hörcsögöt, fácánt, rénszarvast, zsiráfot. (Imádja az állatokat.)
Nagyon sokat beszél, kb. 220 szónál tartunk, amit használ. Szeret nekem segíteni, szeret egyedül játszani is, ügyesen elfoglalja magát, formakirakózik, formabedobózik, imádja a mesekönyveit nézegetni, sokat autózunk, fa vonatozunk, és most fog kapni egy babakonyhát, mert a kis barátjánál teljesen rácuppant. :)
17 hónapos a kisfiam.
Kisfiú, nem sokat beszél.Néhány szó.Kb.10.
Utánozza az állatokat, megért mindent. Mindent tud mi hol van, mivel mit kell csinálni, a testrészit is tudja, de inkább mutogat és elmagyarázza jelbeszéddel, mit szeretne. NÉha idegesít,hogy csak öööööööööööö- és mutogat, de vicces és cuki.
Akkor mi meg hozzátok képest teljesen le vagyunk maradva.
Egyszerűen nem tudom elérni, hogy bármit is utánozzon, vagy mutogasson. ismeri az állatokat, de nem utánozza őket, egyedül a kacsát(ka-ka). Segítsetek hogyan érjem el, hogy amit mutatok neki, utánozzon? A testrészei közül a haját, és a fülét,a szemet mutatja, de többet nem.
Nagyon nagyon aggódom:(
Első vagyok.
Szoktatok hasonló korú gyerekekkel találkozni? Mert én azt vettem észre, hogy kisfiam nagyon próbálja utánozni a többieket mindenben. Olyan egyszerű dolgokban is, mint pl. szívószállal ivás. Én hiába mutattam neki hónapokon keresztül, csak rágcsálta. Egyik nap elmentünk a boltba, ott látott egy két éves kisfiút, aki szívószállal ivott, elkezdte őt nézni, majd az én szívószálas innivalómat elkunyizta, és elkezdte utánozni azonnal a kisfiút. Én meg hónapok óta küzdöttem vele, hogy mutassam neki, hogy kell. Arra a kisfiúra meg ránézett, és azonnal tudta, hogy kell csinálni.
Egyébként az állatokkal kapcsolatban nagyon sok állatos mesekönyve van, szinte állandóan azokat bújta, és mindig mutattam neki, mi micsoda, milyen hangot ad ki, stb., kb. 8 hónapos korától kezdve.
A testrészekkel kapcsolatban pedig szintén elég hamar ezt elkezdtem csinálni: mindig én kérdeztem tőle valamit, pl. hol az okos feje? Majd megfogtam a kezét, odavittem a fejéhez, és mondtam: itt az okos feje. Öltöztetés közben mindig beszéltem hozzá, egyik keze, másik keze, lába, stb. Egy idő után annyira rögzült, hogy mutatta saját magától. Aztán a másik kedvence volt mindig is a hóembernek se keze se lába, ezen tanulta meg az orrot, a szemet, a sapkát, ahogy énekeltem neki, közben mindig mutogattam.
De ezt erőltetni nem lehet. Ha őt egyszer nem érdekli, akkor nem tudsz mit csinálni... majd megérik rá saját magától.
kisfiam pár nap múlva 18 hónapos.
mutatja magán és rajtunk is:fej, haj, szem, száj, orr, nyelv, fog,fül,cici,poci,kéz,láb,térd,köldök.
Állathangok utánozza:kutya,cica,bari,csacsi,paci,bagoly,kígyó,oroszlán,maci,kakas,tyúk,csibe,boci (ennyi jut eszembe), a legtöbbnek mondja a nevét is.képről felismeri őket,meg még egy pár állatot pl nyuszi,borz
egyedül iszik pohárból,de enni nem tud egyedül,sőt,csak most kezdett darabos kaját enni,eddig turmixolni kellett,a darabost kiköpte és csak 15 hónaposan kezdett járni,11 hónaposan mászni,és akkor is ült fel.Úgyhogy ő ebben volt gyengébb.
elég sok szót ismert,használ,némelyiket teljesen tisztán,némelyiket babásítva:
bicikli-bibicli
mellény-menyi
mamusz-mani
párizsi-pácsi
keresztanyu-keci
és még sorolhatnám,elég sok van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!