Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák Ti mit tennétek a...

Anyukák Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Van egy 4 éves kislányom akit kedden műtöttek. Ezen a héten itthon voltam vele végig, de ugye még jövőhéten se mehet oviba, majd 25-én kell vinni kontrollra. Munkahelyemen nem akart a főnök elengedni erre a hétre sem. Tudni kell, hogy egy boltban dolgozom ahol nem vagyok rendesen bejelentve csak 4 órában, de napi 9-et dolgozom. Itt nincs betegallomany, se szabadnap, ha bármi van, az a szabadságbòl megy. Így ugye nem maradt szabadságom sem már, úgyhogy fizetetlenen vagyok. Egyszerűen azon agyalok, hogy oldom meg a jövőhetet, ki vigyáz majd rá, mivel apa biztos nem tud itthon maradni annyi maszekja van, így azt mondta ő azt se bánja, ha én maradok még egy hét fizetetlenen. Igazából nincs is hova tegyem a lányomat, meg sír is hogy én legyek vele itthon. Ez a plusz egy hét tuti nem fog tetszeni a főnöknek... Nem tudom mi legyen.
2016. nov. 20. 07:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Itt nincs bérszámfejtés.. Minden hónapban kapok egy hamis fizetési papírt, amin ugye 4 órás munkaviszony szerepel. Még a szabadság is úgy kerül kiirásra a bérpapiron hogy a könyvelője mikor mit mond mennyi szabadságot kell kiirni.
2016. nov. 20. 09:53
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Illegalisan dolgozol, es itt sajnaltatod magad.

Jelentsd fel!

Mondjuk en eleve nem mennek bele illegalis munkaba.

2016. nov. 20. 10:11
 13/23 anonim ***** válasza:
82%
egyrészt sajnállak,másrészt meg akkor miért nem panaszkodsz, amikor adózás nélkül zsbre teszed a fizetésed jó részét????
2016. nov. 20. 10:23
 14/23 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolònak! Egyáltalán nem sajnáltatom magam.. Sajnos mikor elkezdtem gyes után dolgozni nem találtam más munkát! Elhiheted hogy nem itt akarok megöregedni.

Nem azért írtam ki a kérdést hogy sajnáltassam magam..

2016. nov. 20. 10:25
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ilyen megértő válaszokat! Már bánom hogy kiìrtam a kérdést.
2016. nov. 20. 10:26
 16/23 anonim ***** válasza:
96%

Ez nagyon simán átmenne a munkaügyi bíróságon. Pereld be, ennyi csalással még szép kártérítést is fogsz kapni, szerenscére ilyen helyzetekben a jogszabályok a munkavállalót védik.

A férjem munkahelye ilyen, ott sok embert dolgoztatnak hasonló módon. Eddig az összes indított pert megnyerték a munkavállalók és szép összeget gomboltak le a cégről.

2016. nov. 20. 10:36
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

Pereld be, ennyi csalással még szép kártérítést is fogsz kapni, szerenscére ilyen helyzetekben a jogszabályok a munkavállalót védik.

na csak óvatosan, mert bizony nála is vagyonosodási vizsgálat jön, és ki fog derülni, hogy nem a négy órás minimálbérből tartja el a családot. Átlagbér alapján meg kiveti a nav az elmaradt járulékot...

2016. nov. 20. 10:41
 18/23 A kérdező kommentje:

Mert egyébként azt gondolod hogy amit kapok fizetést az olyan hatalmas összeg??

Papíron ami szerepel fizetésem az csak 15 ezer forinttal kevesebb, mint amit egyébként kézbe fizet...

2016. nov. 20. 11:59
 19/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat elirtam, nem 15 hanem 18 ezer forintot akartam írni!
2016. nov. 20. 12:02
 20/23 anonim ***** válasza:
52%
nekem mindegy, mennyivel kapsz többet. A NAV-nak nem lesz mindegy (és a müf már jelenti az ilyen eseteket hivatalból). Ők átlagbérrel fognak számolni.
2016. nov. 20. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!