Anyukák! Akinek a gyerkőce bölcsis volt a tesó érkezésekor, hogyan csináltátok?
Járt bölcsibe, mert nem "lepasszolni" adtuk be, hanem a saját érdeke miatt (közösség, szocializáció, játékos tanulás, normák). Mondjuk nálunk eleve nem 5 napot járt a héten hanem 3-at úgyhogy ennyi is maradt.
Nem hiszem hogy jót tenne a gyereknek, ha kiszakítják fél-1 évre a megszokott közösségből, aztán később megint visszarakják. A gyereknek nem ez az érdeke.
Én még az ovist is kivettem az oviból gyakran, egy-egy napokra, mert igényelte hogy velem legyen.
De ezt úgyis fogod látni.
Annyi "anyanapot" tartottunk, amennyi kellett.
Ha úgy látod jónak, akkor járasd, és majd ha a helyzet úgy hozza, akkor otthon fogod.
Nekem olyan is volt, hogy a szakadó eső miatt nem vittem be, mert egyszerűbb volt, mint újszülött+kisgyerekkel bebumlizni...
Kérdés, hogy a bölcsi (ha állami), mennyire rugalmas.
Ovis volt a Nagy, amikor tavaly született a Kicsi. Én nem vettem. Igaz, én itthonról dolgozom, így nem is igazán tudtam volna. Nálunk az vált be,hogy heti kétszer itthon alszik ebéd után. Ezzel ő is kiegyezett.
Amikor hazahoztuk a Kicsit, akkor volt 3 napot itthon, aztán ment oviba.
Én meg azt mondom,hogy helyzet és gyerek függő.
Hagyjuk már ezt a lepasszolom szöveget. Ha szeret járni, nem esik neki rosszul,hogy anya otthon van a kicsivel, akkor miért ne járhatna tovább.
Ki lehet ám fogni mondjuk egy hasfájós babát, aki napi x órában üvölt. Nem hinném,hogy a nagyobbnak is jó azt látni,hogy anya mást se csinál, csak a kicsivel a kezében sétál, ill. valljuk be, anyuka is be tud egy ilyen helyzetben csavarodni.
Lehet egy köztes megoldás,hogy mondjuk csak heti x napot jár, vagy hogy minden ebéd után hazaviszed. Meg kell várni szerintem,hogy megszülessen a pici és majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!