Miért-korszakhoz gyakorlati útmutató?
Hirtelen ütött be a miért korszak. Épp kimérgelődtem magam az idegesítő gyógyszerreklámon, én lőn :)
Tegnap este nem akart elaludni, úgyhogy a következő párbeszéd zajlott le:
- Tessék aludni, már nagyon késő van.
- De miért?
- Mert már mindenki alszik. A házak, a fák, apu, a cicák, a barátnőd, a gondozónénik....
- De miért?
- Mert éjszaka sötét van és az éjszaka arra való, hogy aludjunk.
- De miért?
- Mert aki nem alszik most el, azt nem fogják holnap bölcsődébe engedni. (Épp azért nem aludt, mert este nyolckor akart bölcsibe indulni, úgy rángattuk le a kabátját, hogy talán mégse most.)
- De miért?
Itt már témát váltottam, mert kifogytam a válaszokból, illetve a helyzet is meglepett.
A továbbiakra bármilyen gyakorlati tanácsot szívesen fogadok, főleg amikor így beakad a tű és csak ismételgeti.
Amikor már nem tudsz mit válaszolni, akkor mit csinálsz? Nem azért nem tudsz válaszolni, mert hiányzik az infó, hanem azért, mert olyan a kérdés, hogy nehéz "Azért, mert..." kezdetű választ adni.
Miért piros a labda? Mert ilyen színűre festették. De miért? - ilyenekre gondolok.
Fluimucil. :)
Viccet félretéve szerintem bár estére nagyon fárasztó, de nagyon cuki korszak :) annyit tudsz tenni, hogy válaszolsz és gyorsan lezárod a témát :)
Miért piros a labda? Mert a bácsinak, aki festette a piros tetszett. Na futás gyorsan aludni, mert késő van. Jóéjt.
Visszakérdezek, hogy na szerinted miért?
Általában kiderül, hogy sok mindent nagyon is tudnak, csak kérdezgetnek. :-D Mert csak.
Nekem most már két gyermekem lépett be a miért-korszakba😃 a nagyobbam már ritkábban miértezik, de még ez is nagyon gyakori, a kisebbem viszont nagyon belehúzott.
Én speciel imádom a miérteket, biztosan azért, mert egyébként is nagyon jó beszélőkém van, valamint lenyűgöznek a gyermekeim: egy síró, majd gőgicsélő kisbabából két év alatt beszélő gyermek válik, ez csodálatos.
Szval jönnek a miértek, én pedig türelmesen válaszolgatok. Ha már ott tartok, hogy kezdek kifogyni a racionális válaszokból, mindig hozzáteszem, hogy "szerintem", ugyanis félrevezetni nem akarom, becsapni sem akarom Őket, és nem árt, ha tudják, hogy anya nem mindenható, vannak dolgok, amelyekre én sem tudom a választ. Ilyenkor nem egyszer leülünk a laptop elé, és ott, a szemük láttára rákeresek az adott témára. Legutóbb a csillagok, világűr téma fogott ki rajtam egy idő után, de a neten megtaláltam a válaszokat.
Ha pedig végképp kifogytam az ötletekből, annyit szoktam mondani, hogy: "Hát ez bizony jó kérdés!" Ezen együtt szoktunk nevetni, és ejtjük a témát.
Nem azzal van gond, hogy nem tudom a válaszokat, hanem néha olyat tudnék válaszolni, ami neki még magas. Két és fél éves, a "miért van sötét éjjel?" kérdésre szerintem túlzás lenne a Föld forgását és a Naprendszer működését kifejteni.
Vagy "miért folyik a víz?". A halmazállapotok se az ő korának valóak, hiába tudnám elmondani.
A testrészeknél is a csuklóval megrekedt, ha megkérdezzük, hogy hol van, elkezd csuklani és mutogat a szájába :D (Mondjuk az ő szemszögéből logikus válasz :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!