Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korban kezdjük el a...

MARIANN06 kérdése:

Hány éves korban kezdjük el a gyerekek szexuális felvilágositását?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 28. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
ez érdekes kérdés. Sztem ez nagyban függ a gyerek érdeklődésétől, fejlődésétől. Úgy értem, hiába kezdesz bele egy 10 évesnél, ha még nem tart ott agyilag...figyelgetned kellene, a viselkedésést, a barátait, szerelmes-e, stb...amikor szerelemről van szó már lehet beszélgetni vele a szexről is.
2010. ápr. 28. 22:28
 2/4 A kérdező kommentje:

sajnos ö még csak 7 és fél éves kislány de már az 1 osztályba tanulnak a szaporodásrol meg stb.

Én mindig öszinte vagyok vele már megprobáltam finoman elmondani hogyan készül a baba de ha többet akar tudni mit mondjak?

2010. ápr. 28. 22:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt eleve nem kell titokzatos dologként kezdelni. Teljsen jó az, hogy már elsőben tanulnak a szaporodásról, hiszen ez az élet része, sőt, ez nélkül nem lenne élet. Mindig annyit és úgy kell neki mondani, amennyit és ahogy megérti. Én már a két és fél éves fiamnak is mesélgetem, hogy ott lakott anya pocakjában, és amikor már elég nagy volt, akkor kibújt. Imádja a meséket, de ez a kedvence, sokszor mondja, hogy "anya meséld el ahogy kibújtam" :) Majd ha később az is érdekes lesz neki, hogy hogy került oda be, akkor mesélek neki arról is. Igyekszem úgy nevelni, hogy ne legyen neki ciki ilyet megkérdezni.
2010. ápr. 28. 23:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A felvilágosítást akkor kell már elkezdeni, amikor megkérdezi, neki miért nincs kukija. Akkor elmondhatod neki, hogy lányoknak, mint neki is puncija van, csak a fiúknak van kukijuk. Arról itt neten olvastam, hogy ha megkérdezi, hogy lesz a baba, azt is lehet mondani, hogy a felnőttek nem csak a szájukkal, hanem a puncival és kukival is csókolóznak! De azt mindenképp tedd hozzá, hogy ezt csak felnőttek tudják csinálni. Szerintem azt nyugodtan elmondhatod, hogy a puncin keresztül jön ki a baba a pocakból.
2010. ápr. 29. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!