MARIANN06 kérdése:
Hány éves korban kezdjük el a gyerekek szexuális felvilágositását?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 28. 22:09
1/4 anonim válasza:
ez érdekes kérdés. Sztem ez nagyban függ a gyerek érdeklődésétől, fejlődésétől. Úgy értem, hiába kezdesz bele egy 10 évesnél, ha még nem tart ott agyilag...figyelgetned kellene, a viselkedésést, a barátait, szerelmes-e, stb...amikor szerelemről van szó már lehet beszélgetni vele a szexről is.
2/4 A kérdező kommentje:
sajnos ö még csak 7 és fél éves kislány de már az 1 osztályba tanulnak a szaporodásrol meg stb.
Én mindig öszinte vagyok vele már megprobáltam finoman elmondani hogyan készül a baba de ha többet akar tudni mit mondjak?
2010. ápr. 28. 22:36
3/4 anonim válasza:
Szerintem ezt eleve nem kell titokzatos dologként kezdelni. Teljsen jó az, hogy már elsőben tanulnak a szaporodásról, hiszen ez az élet része, sőt, ez nélkül nem lenne élet. Mindig annyit és úgy kell neki mondani, amennyit és ahogy megérti. Én már a két és fél éves fiamnak is mesélgetem, hogy ott lakott anya pocakjában, és amikor már elég nagy volt, akkor kibújt. Imádja a meséket, de ez a kedvence, sokszor mondja, hogy "anya meséld el ahogy kibújtam" :) Majd ha később az is érdekes lesz neki, hogy hogy került oda be, akkor mesélek neki arról is. Igyekszem úgy nevelni, hogy ne legyen neki ciki ilyet megkérdezni.
4/4 anonim válasza:
A felvilágosítást akkor kell már elkezdeni, amikor megkérdezi, neki miért nincs kukija. Akkor elmondhatod neki, hogy lányoknak, mint neki is puncija van, csak a fiúknak van kukijuk. Arról itt neten olvastam, hogy ha megkérdezi, hogy lesz a baba, azt is lehet mondani, hogy a felnőttek nem csak a szájukkal, hanem a puncival és kukival is csókolóznak! De azt mindenképp tedd hozzá, hogy ezt csak felnőttek tudják csinálni. Szerintem azt nyugodtan elmondhatod, hogy a puncin keresztül jön ki a baba a pocakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!