Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Árthat a gyereknek, ha a...

Árthat a gyereknek, ha a házban csak 18 fok van?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hétközben ovi, suli van 8-16 óráig, hétvégén vannak itthon egész nap. Kályhával fűtünk, és hétközben későn érünk haza, pár óra alatt nem tudunk többet csinálni, mint 18 fok, így abban alszanak. Hétvégére pedig annyira lehűl a lakás a sok nemfűtéstől, hogy akkor is max 19-20 fok van. Sokszor pakolom este 10-ig. De reggel nem gyújthatok be, mert úgy, hogy senki sincs itthon tűzveszélyes lenne, meg hát igazából 4 gyerek reggeli elkészítése, plusz nekünk is összekészülni túl időigényes is, szóval az idő is kevés rá. Kandalló van.

A kérdésem az lenne, hogy ha csak 18 fok van, lehet e abból bajuk a gyerekeknek? Itthon meleg nadrág, pulcsi is van rajtuk, alvásnál is, vastag takaró, ha kell pléd is van az ágyukon. Sosem mondják, hogy fáznak, sosem betegek, évente egy-két kisebb orrfolyás vagy köhögés van, az is inkább tavasszal.

Ha van ötletetek, hogyan oldjuk meg, ha ez káros nekik, szívesen veszem. Sajnos gáz nincs a faluba bevezetve, központi fűtés pedig egyenlőre nem megoldható, mert hozzá kell építeni a házhoz egy kazánházat, tavasszal tudjuk csak megcsinálni.

Eddig árammal fűtöttünk ( olajradiátorok), de sajna nem bírja az elektromos hálózat.

2016. nov. 6. 18:24
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
10, 9, 5 és 3 évesek.
2016. nov. 6. 19:16
 12/25 anonim ***** válasza:
40%

Hogy tudsz kandallóval csak 18-20 fokot csinálni?

Barátnőméknél is az van,náluk 24-26 fok szokott lenni

Nálunk általában 26-28 fok van

2016. nov. 6. 19:34
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

Cirkós házban nőttem fel, 20 foknál nem volt melegebb (nem anyagi okból), kivéve fürdésnél. Anyám a mai napig rémálomként emlegeti, hogy mit szenvedett a 23 fokos, párás fürdőszobában velem, amíg fürdetni kellett.

Mivel ezt szoktam meg, kifejezetten hidegkedvelő vagyok. Max 18 fokban tudok aludni, de egész télen sarkig tárva az ablak, rajtam meg max egy póló van. A szobában néha 10 fok van, olyankor alszom a legjobban. Beteg ritkán vagyok.

A gyerek májusi, akkor alapból 20-22 fok körül volt a hőmérséklet, nyitva voltak az ablakok. 2 hónapos korától ő is 18 fokban alszik, megfelelően beöltöztetve. Már 3 éves, néha 16-17 fokra lemegy a hőmérséklet. Hosszúujjú body és vastag hálózsák az össz cucc rajta, de hoztam már ki csatakosra izzadva a 16 fokos szobából. Ő is ehhez szokott hozzá.

Egyetlen hátrány: bölcsődében rosszabbul alszik, mert ott meg rohadt meleg van. Legalább 25-27 fok. És a kifejezett kérésünkre se vetkőztetik, sőt, még adnak rá egy plusz pólót. Csóri egész nap vedeli a vizet és izzad bent.

Bár az utóbbi időben csak rövidujjú pólót hagyunk bent, a kabátja meg olyan meleg, hogy elég arra. Nadrágból van bent melegebb. Így nem tudják beöltöztetni, azóta jobban is alszik.

2016. nov. 6. 20:08
 14/25 anonim ***** válasza:
61%

Mi biztos szetfagynank. 24-25 fok van altalaban.

8, 13, 16 evesek a gyerekek.

2016. nov. 6. 20:22
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik válaszoló írja a cserépkályhát! Na az nem összehasonlítható a fém kandallóval, hiszen egy jól megépített cserépkályha (a füstjáratok jól megvannak tekerve benne) kellemes meleget csinál és reggelig simán megtartja a hőt, nem hűl ki. Nálunk van egy a nappaliban, vízbetéttel, így a többi helységben a radiátorok vizét is az fűti, eléggé gazdaságos.

Kérdező! Én fáznék benne, mert napközben a 22 fokot preferálom, de ez szerintem csak szokás kérdése...

2016. nov. 6. 20:51
 16/25 A kérdező kommentje:
Én is fázom.... De sem a párom, sem a gyerekek nem. Az oviban, suliban ők is izzadnak, ott 23 fok van, a fiam nem is alszik délután az oviban, egyszerűen nem bír melegben aludni. Igazából nem az a kérdés, hogy fáznak e, mert ha fáznának, akkor tennénk be plusz kályhát a gyerekszobába, hanem, hogy ártok e ezzel nekik, káros e ez. Tavasszal át lesz alakítva a fűtés mindenképp. Most vettem a házat, egyenlőre ez az első telünk, próbálkozunk. Radiátorokat akarok meg kazánt. Nem gondoltam, hogy a kályha nem elég a magasabb hőmérséklethez.
2016. nov. 6. 20:59
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem betegek a gyerekek, nem hiszem, hogy karos lenne.

Azt nem értem, hogy milyen haz lehet ez, ill. Milyen kályha, ahol hétvégén is csak max. 20 fokot tudsz csinálni. Mi lesz télen? Januárban a mínuszokban?

2016. nov. 6. 21:31
 18/25 anonim ***** válasza:
93%
Azert ezek a 26-27-30 fokok mar nagyon durvak, azt nem hiszem el... az meg nyari idojarasnak is tul meleg, akkor mar ki sem mozdul kb senki. Ha veletlen tul futunk 24 fokra, akkor mar azt sem tudom mit nyissak ki, hogy ne suljunk meg. Suliban meg orulok, ha van 16-17 fok. De most komolyan, nekem ne mondja senki, hogy otthon izzad a 30 fokban, aztan kimegy telen a -10be es nem fagy halalra meg nem lesz beteg...
2016. nov. 6. 21:51
 19/25 anonim ***** válasza:

A kalyha onmagaban nekunk is keves volt.. sokan mint pl 12# csak azt latjak oke itt kályha van es tok meleg. De pl. Mint unokahugomnak tavaly esett le h jè radiátorok vannak.. igen mert vizteres kandallo nem sima.

Szval erdemes ezekkel tisztàban lenni.:) most h vizteresunk van már megsülünk nèha pedig ugyanugy tuzelunk. Ugyanolyan fával ( nyárfa, kőris)

2016. nov. 6. 22:57
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
Nem .
2016. nov. 7. 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!