Árthat a gyereknek, ha a házban csak 18 fok van?
Sziasztok! Hétközben ovi, suli van 8-16 óráig, hétvégén vannak itthon egész nap. Kályhával fűtünk, és hétközben későn érünk haza, pár óra alatt nem tudunk többet csinálni, mint 18 fok, így abban alszanak. Hétvégére pedig annyira lehűl a lakás a sok nemfűtéstől, hogy akkor is max 19-20 fok van. Sokszor pakolom este 10-ig. De reggel nem gyújthatok be, mert úgy, hogy senki sincs itthon tűzveszélyes lenne, meg hát igazából 4 gyerek reggeli elkészítése, plusz nekünk is összekészülni túl időigényes is, szóval az idő is kevés rá. Kandalló van.
A kérdésem az lenne, hogy ha csak 18 fok van, lehet e abból bajuk a gyerekeknek? Itthon meleg nadrág, pulcsi is van rajtuk, alvásnál is, vastag takaró, ha kell pléd is van az ágyukon. Sosem mondják, hogy fáznak, sosem betegek, évente egy-két kisebb orrfolyás vagy köhögés van, az is inkább tavasszal.
Ha van ötletetek, hogyan oldjuk meg, ha ez káros nekik, szívesen veszem. Sajnos gáz nincs a faluba bevezetve, központi fűtés pedig egyenlőre nem megoldható, mert hozzá kell építeni a házhoz egy kazánházat, tavasszal tudjuk csak megcsinálni.
Eddig árammal fűtöttünk ( olajradiátorok), de sajna nem bírja az elektromos hálózat.
Az a karos, ahogy a legtobben megfozik a szerencsetlen gyerekeket !
A tieid nem betegesek, mint a legtobb ennyi idos, semmi immunrendszerrel.
Egyebkent az emberek nagy resze olyan ostoba, hogy fogalma sincs, hogy a hidegtol NEM lehet beteg valaki. Betegseget a bakteriumok es virusok okozzak.
Bajnak éppen nem baj ha nem bugyiban szaladgálnak. Az eszkimók sem fagynak még! DE!!!
Valamit nem jól csinálsz!
Egy kandallónak sokkal jobban kéne fűtenie. A szüleimnél is az van, és meglehet pusztulni olyan meleget csinál. Pedig ők is csak 6 körül fűtenek be ( akkor érnek haza)
Ha sosem fűtöttél még kályhávsl akkor csak " gyakorlat teszi a mestert" játsz egy kicsit vele h mikor mennyit raksu rá! Az is lehet h a fával van baj!
Szerintem ez szokás kérdése is. Én pl szeretem itthon a hüvösebb levegőt nem álmosit, ha a férjem haza er és befűt olyan meleg lesz hogy nyitott ablaknál tudunm csak aludni. Viszont a gázkazán nem mehet allandóan mert leenne a gatyánkat a fával meg nehéz eltalálni hogy jó legyen.
Szerintem jó ez a hőmérséklet bár ha kisebbek lennének a gyerekek lehet hogy max fürdéshez egy 24 fokot elbirnának.
Ha nem betegesek és este se kelsz/keltek fel arra hogy fáztok akkor jó idő van benn.
Én pl papámnál hiába van 22 fok mindig fázok.
én azt olvastam,hogy 18-20 fokban a legegészségesebb aludni.
nyilván hétvégén ha otthon ül mindenki ,akkor törekedjetek kicsit melegebbre(leg 20-22). de hétköznaponta alvásra tökéletes ennyi fok szerintem.
meg gondolom már hozzá vannak szokva.
én panelban 26 fokhoz szoktam hozzá. utána elég rossz volt az első tél 18-20 fokban. de hozzá lehet szokni idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!