Velem lehet a probléma? Vajon engem kevésbé kedvel?
A férjemmel viszonylag korán házasodtunk, éppen ezért sokan degradálták a kapcsolatunkat, de nem különösebben vettük magunkra, mi így éreztük helyesnek. Most van egy 6 éves lányunk (tervezett gyerek volt) és azt veszem észre, hogy sokkal jobban megtalálják a közös hangot a férjemmel és talán ezt állíthatom, hogy szívesebben van vele, mint velem. Leszögezném, hogy nagyjából egyenlő arányban foglalkozunk vele.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mivel úgy látom, hogy velem nem szívesen van együtt. Amikor férjem megy az egyik barátjával valahova, akkor rendszeresen kéri, hogy had menjen vele és egyszer-kétszer előfordul, hogy igent mond rá, de nem szeretne ebből rendszert csinálni.
Másrészről férjem szokott gitározni (már egészen kiskora óta) és mindig megkéri, hogy elalvás előtt gitározzon neki, de van, hogy a munkája miatt nem tud korán hazajönni, így ilyenkor ez elmarad. Ha ez így van, mindig oda szokott jönni hozzám és mondja, hogy nem jó neki, hogy én vagyok ott a férjem helyett, neki ő kell és elkezd hisztizni miatta.
Nagyob rosszul esik, erről természetesen a férjemmel is beszéltem, de szerinte csak túlreagálom. Anya szerint pedig én és a férjem között ég és föld a különbség. Míg én talán kicsit ridegebb vagyok, ő állandóan mosolyog és ezért talán a lányunk sokkal nagyobb bizalommal van felé.
Oké, talán egy kicsit tényleg kevesebbet mosolygok, de nem azért mert rossz kedvem van, csupán ilyen vagyok, de ezt anya is nagyon jól tudja.
26/N (és 33/F ha fontos lenne)
Nem kell ezt ennyire a szívedre venni. :)
Most abban a korban van, mikor a kislányok szerelmesek az apjukba, és hozzá akarnak menni feleségül.
Ez nem jelenti azt, hogy őt jobban szereti. Egyszerűen vannak időszakok, mikor hol veled, hol vele lesz picit szorosabb a kapcsolata, de ez teljesen természetes.
Lehet, hogy pl. 13 éves kamaszlányként rajtad csüng, együtt lakozzátok a körmeiteket, veled osztja meg a titkait a fiúkról, és a párod lesz az akivel nem lehet semmit megbeszélni, mert nem érti meg, milyen kamaszlánynak lenni. :)
A legjobb, ha lehetőséghez mérten sokat vagytok hármasban.
Igen, ez tényleg az a kor amikor az azonos nemű szülőt néha még kicsit vetélytársnak is érezheti a gyerkőc.
Egyébként nálunk is ez a helyzet. Fiunk és lányunk is van. Kicsi korukban mindkettő apás volt inkább, mert apa igazi bohóc, én viszont sokkal visszafogottabb vagyok. Persze hogy oda húztak ahol több volt a bolondozás, de mikor betegek voltak mégiscsak anya kellett. A lányom kiskamasz, vele most fordult a kocka és apával kicsit visszautasítóbb, nekem viszont megnyílik. Ne aggódj emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!