Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egy kedvenc...

Szerintetek egy kedvenc mesehőssel díszített ágynemű segíthet az esti lefektetésben? Hogyan?

Figyelt kérdés
Segítséget és véleményt szeretnék kikérni tapasztaltabb édesanyától! Nálatok a dackorszak közben és után hogy sikerült könnyen elaltatni a gyerkőcöket? Volt-e valami bevált módszer, ami segített megoldani a fektetési mizériát, ha volt?

2016. máj. 27. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Hányszor teszed még fel?
2016. máj. 27. 10:43
 2/5 anonim ***** válasza:
2016. máj. 27. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Mert mi a gond az esti lefekvéssel? Nem akar menni űgyba, vagy nem akar elaludni, vagy mellette kell maradni vagy kimászkál vagy mi a gond? Persze segíthet, nyilván amíg az újdonság varázsa tart, szívesebben veti bele magát a kedvenc figurájával díszített klassz kis ágyikóba. De igazából a lefekvésnél asszem az egyetlen módszer, ami beválik, az a következetesség. Vekerdynél ez a "keret" kategóriába tartozik. Ez annyit jelent, hogy a lefekvés idejét a szülő határozza meg és nem képezi vita tárgyát. Pedig Vekerdynél liberálisabb gyerekpszichológust asszem elképzelni is nehéz lenne.

Mindennap ugyanabban az időpontban közlöd a gyerekkel, hogy amit most csinálsz (baba öltöztetése, rajz befejezése stb) azt még befejezheted, utána megyünk fürdeni. Max öt perc múlva kézen fogod és viszed fürdeni. Ha zuhanyzod a kádfürdő helyett, akkor megspórolsz egy mizériát, nevezetesen hogy nem akar még kiszállni. Megtörlöd, felöltözik, leül az asztalhoz, jön a vacsi. Ezenközben már nincs visszatérés a játékhoz, tévéhez. Utána fogmosás és irány az ágy. Maradj mellette, ha teheted, amíg igényi, én még a hétéves lányomat is mindennap "álomba olvasom". Éjszakai fény maradhat, simi, puszi, anya ki.

Ezek a dolgok nem képzhetik alku tárgyát, mindketten meg fogjátok szokni a menetrendet és automatikussá válik. Másképp sose fekszik le időben és reggel csak gond lesz az oviba menés meg elkésel a munkából. Vagy nem piheni ki magát és minden baja lesz egész nap. Meg neked is. Aludni kell rendesen, gyerkkorban pláne, de felnőttkorban is.

2016. máj. 27. 10:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Vedd mar meg végre! Addig sosem tudod meg.
2016. máj. 28. 07:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítőkész válaszokat! Gyermekem még nincs, pont ezért is tettem fel a kérdést. 25 éves vállalkozó nő vagyok! A cégemet erre a témára építettem fel és ehhez van szükségem minél több információra, hogy minél jobban rálássak a témára!
2016. máj. 30. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!