8 éves gyereket egyedül lehet hagyni pár órára este?
Kizárt. A 10 évesemet nem hagynám otthon több órára este. Ráadásul ez ugye lefekvési idő, nekünk megvannak a közös esti rutinok a mai napig, ezt biztos hiányolná.
Napközben hagytam otthon eddig max. fél órára, telefonnal a kezében. :)
Az én gyerekem 8 éves korától egyedül ment iskolába, és egyedül ment haza.
Az úgy nézett ki, hogy mi 6-kor elmentünk, még aludt. 7-kor telefonon ébresztettem, felkelt, elkészült, ment.
Délben egyedül ment haza, és egyedül volt nagyjából 4-ig, ameddig hazaértünk.
Kétévi kínlódás után nagyikkal, rokonnal, fizetett babysitterrel döntöttünk így, (vele együtt), hogy megpróbáljuk. És működött. Ügyes, megbízható gyerek volt.
Viszont este, 12 éves koráig, nem hagytuk magára soha.
Engem sokszor hagytak itthon egyedül fél órákra ameddig vásároltak vagy a 7 évvel idősebb nővéremre bíztak rengeteget.
Egyszer mikor ő volt úgy 9-10 éves, én meg 2-3 pl. vasalóval véletlenül fejbe vágott. Szerencsére még nem volt meleg.
De volt olyan is hogy mellénk zuhant a csillár és ömlött mindenhonnan a vér mivel az apró szilánkok megsebeztek. De nem lett semmi komoly probléma szerencsére.
Én meg egyszer a gyertyát hagytam égve, mert a szüleim elől titkolnom kellett ha meggyújtottam mert folyton rikácsoltak hogy úgy fog maradni. Emiatt tényleg úgy felejtettem mert titokban kellett csinálnom. Stb.
Csak azt mondom hogy még ha nem is csinál semmit akkor is történhet baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!