Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Honnan tudjam miért ébred...

Honnan tudjam miért ébred sírva éjszaka, vagy a bölcsiben? Annyi változott, hogy újabban 12 órázom. Ez lehet oka?

Figyelt kérdés

Szóval honnan tudjam, hogy "családi v környezeti" változás miatti szorongás okozhatja e, vagy csak épp olyan napjai vannak? 2 éves.

Eleinte semmit nem lehetett észrevenni rajta, nyugodtan vállaltam több munkát. Simán eljátszott a böcsiben utolsóként, minden nap derű és mosoly.

Újabban meg az alvásból sírva ébredés megy.

2016. okt. 25. 23:12
 1/2 Antusné T.Henrietta válasza:
Lehet akár ez is, de 2 évesen akár a rossz álmok megjelenése, szörnyektől való félelem megkezdődik, stb. Utána kéne járni ha van rá mód hogy nem ijedt-e meg valahol valamitől (mese, valaki ráijesztett meggondolatlanul, vagy hasonló), de nem mindegy hogy ez a sírás mit takar. Az én kisfiam 3 éves és kb. 2-2,5 évesen vele is volt hogy éjszaka "ok nélkül" felsírt,de ez csak látszólag ok nélküli sírás, ki kell puhatolni hogy miért sír. Én mellé ültem csöndben először és megöleltem aztán ha csillapodott akkor általában azonnal vissza is aludt, gondolom az lehetett a rossz álom miatti sírás, de volt olyan hogy még jobban lekezdett sírni, és akkor kérdeztem hogy mi a baj, a válasz: nem tudom, elkezdtem végigzongorázni a lehetőségeket: cumi meg van-e, kell-e pisilni (nálunk általában ez a kettő volt), innivaló kell-e stb. És ha a próbléma megoldása után szépen visszaalszik akkor nincs semmi gond:)
2016. okt. 31. 21:52
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :)

Eddig elég volt csak annyi, hogy megjelenek, pár kedves szó, és visszaalszik, vagy néha magam mellé veszem, és azonnal el is alszik. Mondhatni, olyan rövid felsírások ezek.

Szóval hiába várjam, hogy mikor bezél, ha nem tudják megfogalmazni :( Pedig tegnap pont ezt mondtam neki, ha majd tudsz beszélni, majd mondd már el miért van, hogy alszol, azután sírás oá oá és megint alszol. De akkor hiába kértem.

Majd jobban megfigyelem a napjait, már amennyit látok belőle..

2016. okt. 31. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!