Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dédihez megyünk (kertes ház)...

Dédihez megyünk (kertes ház) látogatóba, hogyan segíthetném 2 éves gyermekem, hogy ne tiltásból álljon a félnapja nála?

Figyelt kérdés

Nem sűrűn megyünk, mert messze él.

De amikor ott vagyunk, bármit(szószerint értendő)szeretne a gyermekem, minden tiltva, semmit nem szabad.

(Ne menjen a kutyához, ne másszon az esővíz tárolóba, ne tapossa le a kertet, ne nyitogassa a kerti csapot, a hűtőt, mikrot, szobaajtókat, ne ütögesse a parapettet-visszhangzik, és tetszik neki- konyhában se nyúljon semmihez, kandallóhoz se menjen)

Ülni nyugton, nem fog.

Ha viszek is játékot, pár percig köti le.

Mondhatni, csak sétálgathatnék vele, kb mint egy múzeumban. A kisgyerekek nem ilyenek.

2016. okt. 15. 20:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%

Nálatok szinte mindent szabad, a boltban pedig álljon mozdulatlanul, mint egy katona????

Az arany középút még sose jutott eszedbe?

2016. okt. 15. 21:01
 12/22 A kérdező kommentje:

hulott falevél, köszi! hasonlókat vártam volna!

a boltban játékosan tanítom katonaságra nem egy diktátorként, és működik.

és azért, mert Mindig akármi eszébe jut, az 100%, hogy tilos. (bemászik a pult alatt az eladóhoz, egércsapdát talál egy sarokban, hozzányúlna a péksütikhez, stb) Szóval egyik jelszavam vagy az, hogy a kezed a pocakodra(ez is működik) vagy amíg fizetek, a katonásdi is megy.

(amúgy szabálybetartó kb, tud nyugodtan ülve enni, de mit ne mondjak dédinél az se megy neki..új hely, minden felfedezni való..)

2016. okt. 15. 21:08
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, hogy ennyire nem gyerekbarát a környezet? Hogy van hűtő, kutya, meg kert? Ezek aztán annyira nem gyerekbarát dolgok, hogy hajjaj. Ki is dobtam a hűtőmet, mikor két csíkos lett a tesztem.

Olyan dolgokkal kell elterelni a figyelmét, amit csinálhat. És otthon sem lenne baj, ha gyakrabban találkozna olyan szituációval, ahol valamit nem szabad. Nem hinném, hogy jó stratégia elvveni a gyerektől a "kihívásokat", nehogy tanulnia kelljen. Mondjuk szerintem egy kalap sz.a.r ez a kötődő nevelés, de ez másik téma.

2016. okt. 15. 21:12
 14/22 anonim ***** válasza:
90%

Harom gyerekem van. Sokat jartunk dedikhez. 4 is volt nekik.

Tenyleg nincs semmi kozos program ilyenkor?

2016. okt. 15. 21:18
 15/22 A kérdező kommentje:

helyben ülős, beszélgetős party

próbálnék én kreatív lenni, csak mindig ideges leszek, amikor a gyerekem rendszabályozzák, vagy nekem kell azt tennem, így minden ihletem elszáll :(

legutoljára az volt az egyetlen mentsötletem, hogy elvittem sétálni, meg a régi játszótérre, ahol én játszottam gyerekként, még jobb program is volt, mint dédi..látott lovaskocsit is, amit amúgy soha sehol ennyire élethűen nem látni és a játszón is olyan pl egyensúlyozós pályák van, amik felénk nagyon gyatra, "béna", minimális jellegű, és tapasztalta, hogy minden ház mellett elsétálva, kutyák raja ugat, libák gágognak, kakas kukorékol..

2016. okt. 15. 22:03
 16/22 anonim ***** válasza:
71%
Kérdés mennyi ideig lesztek ott, ha pár napot akkor az elején minden új persze hogy érdekli. Szerintem lenyugszik. Kérd meg dédit nézze meg nincs e használaton kívüli rádió amit nyomkodhat. Vagy csináljátok olyat amit otthon nem szoktatok. Ami veszélyes lehet rá nézve azt meg mondd el neki hogy miért nem szabad magyarázd el mert ő már megérti. Vagy a konyhában legyen pár olyan eszköz amit bátran elvihet. Vagy sussetek együtt a dédivel valamit. Mutasd meg neki a virágokat hogy azt dédi ültette, ismertesd meg vele ezt a környezetet. És nyugodtan tanítsd meg neki hogy ott mit szabad és mit nem hogy mások a szabályok. Kell a tiltás is. Kisfiam is itthon mehet minden felé a lakásban és pakolhat a szekrényében amit előszeretettel csinál is, de mikor apukáméknál van tudja hogy ott nem lehet mert ezt szokta meg.
2016. okt. 15. 22:25
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is teljesen elhűltem, hogy ezek a tiltások neked nem természetesek.

Aha, nem gyerekbarát a dédi háza. Nálatok otthon nincs hűtőgép, mikrohullámú sütő?

Mondjuk a dédi helyében én egy szót se szólnék, ha belemászna az esővíz tárolóba. Így, október közepén talán az anyja is megakadályozza, hogy belemásszon és csuromvíz legyen. Ha nem, akkor meg így jártak, nem az én gyerekem.

Egyébként mi kertes házban lakunk és hároméves a kisfiam. Bent a lakásban természetesen van mikró és hűtő. Kint van kerti csap és virágos kert, vetemény, és két esővíz gyűjtő. Normálisan meg lehetett mindenre tanítani, nem kellett dresszírozni. Pedig a veteményre (legalábbis tavasszal és nyáron) tényleg háklis vagyok, mert rengeteget munkám van benne.

Tényleg csak annyi a titok, hogy le kell kötni. Oda kell vezetni, ahol nyugodtan mászhat, keresgélhet. Bent a lakásban pl. ha kispárnákat pakolgathat, kint meg pl. kavicsos helyen kavicsokat rakosgathat. Vagy fűszálakat, vadvirágokat nézegethet.

2016. okt. 15. 23:22
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

én is azt tzdom javasolni hogy keress olyan alternatívákat amiket szabad.

azon, hogy a kornyezet nem gyerekbarat, es a dedi rendszabalyoz, ne szivd fel magad..gondolom nem mentek hetente, hogy emiatt at alakitsa az otthonat, az az o helye, tartsd tiszteletben, aki idos mar amugy sem szivesen valtoztat, de nem is varhato el hogy azert mert oda mentek parszor egy evbe, bababarat kornyezetet alakitson ki.

esovizgyujto helyett vigyel kerti jatekokat amiket jatszhat, gyujtsetek kavicsokat, a vetemenyes szelen assatok ki neki egy 1×1 nmes helyet ahol turhatja a foldet vagy ultethet sajat kiskertet (spec nekem 2 gyerek mellett szinten elvaras h ne menjenek a vetemenybe viszont mindig adok egy kisblapatot hogy az agyasok szelen, ahok nincs zoldseg, tudjanak a folddel lapatolni mint ha homokozo volna pl)

nem is ertem nap mint nap vele vagy gondolom de nem tudod ot lekotni? ne idegeskedj hogy ha tiltanak neki dolgokat max nem fog szeretni oda jarni ha bekoszont a dac korszak, na bummm majd kinivi

2016. okt. 16. 03:47
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Azert annyira nem kicsi már, hogy ne lehessen értelmesen elmagyarázni neki, hogy ne tapossa el a virágot, hanem szagolja meg, milyen finom illatos... ez csak egy pelda. Bocsánat, de ugy erzem, itt is az a szitu, hogy kényelmetlen meg fárasztó a gyerekre figyelni, magyarázni neki (ha kell százszor ugyanazt, türelmesen!!!!!), egyszerűbb állandóan raripakodni, hogy nem, nem, nem! Miert nem sétálsz vegig vele a házon es hagyod, hogy felügyelet mellett vegignezhessen mindent, ami érdekelheti? Ne legyen mar fura, hogy egy ennyi idős gyerkőc figyelmet igényel és nem tud egyedul eljátszani csendben biztosnagosan egy idegen helyen, ahol számtalan újdonsággal találkozik es mindenre kiváncsi! Elképzelem, ahogy ültök az asztalnál, a gyerek meg tök egyedul felfedez, es időnként valaki odaripakodik, hogy "nem szabad".

Mikor nyitogatná a hűtőt, guggolj le melle, magyarázd el, hogy ott bent hidegben van az étel, és ha kinyitogatjuk, beszokik a meleg és tönkre megy a finomság. De most ezeket kajak el kell neked magyarázni? Te otthon mit csinálsz? Nézed a született feleségeket amíg a gyerek szétkapja a lakást addig is csend van?

2016. okt. 16. 04:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, mi kertes házban élünk és én sem engedtem hogy a gyerekek letapossák a kertet, de ezt csak az érti aki tudja mennyi munka rendben tartani, vetni, palántolni. Nálunk egy kis út van középen a két veteményes között és érdekes módon már 1-1,5 évesen megértették hogy ott kell közlekedni, nem letaposva mindent ész nélkül. Talán te is megtaníthatnád ahelyett hogy mindent ráhagysz. Kerti csap nyitogatásához elég hideg van már nem gondolod? Másrészről a mostani idős emberek még abban a világban szocializálódtak amikor mindennel spóroltak az emberek, így a vízzel is. A gyerekeimet én is erre nevelem. Hűtőt sem nyitogatjuk fölöslegesen, nem is tesz jót neki. A kandallóhoz az enyémek sem mennek, mivel fűtünk, az ajtót éppen ezért nem is nyitogatjuk fölöslegesen. Egy ritkán látott, idegen kutyához én sem engedném, főleg ha a gazdája kéri. Ő ismeri az állatot, lehet idősebb kutya és nincs már annyi türelme a gyerekekhez vagy egyszerűen nem az a nyugodt típus. Egy szó mint száz, nevelni is kéne azt a gyereket nem csak a világra hozni. Vendégségbe mentek, illik úgy viselkedni ahogy a házigazda elvárja, nem berobbanni hozzá. Az én nagymamám is messze lakik, ritkán megyünk de még nem voltak ilyen problémáink, pedig 2 éves a fiam és néhány hete voltunk nála. Pontosan tudja mit szabad és mit nem, mert otthon is erre van nevelve.
2016. okt. 16. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!