Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel segíthetném, hogy a...

Mivel segíthetném, hogy a wc-re szokjon?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves és még pelusba kakil. Nappalra éjszakára is már régóta szobatiszta, de a kakihoz kéri a pelust. Volt olyan, hogy elfogyott a pelus, nem volt hajlandó a wc-be intézni a dolgot. Megvárta a reggelt, amíg vettem pelust. A bölcsiben elutasították anno, hogy pelust adjanak rá kakihoz, így Ő ezt megszokta és mindig ittho végzi a dolgát, tehát az oviban meg sem próbál a wc-be. Mit tehetek? Volt már valaki így a kisgyerekével?
2013. dec. 29. 10:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk 3,5 éves koráig tartott ez az időszak. Erőszakoskodni nem akartam, főleg, hogy szerintem azért is alakult ez így, mert a szobatisztaságra szoktatást kicsit sürgettem. Én olyan 2-3 havonta megkértem, hogy próbálja meg inkább wc-be, ráültettem, nem adtam pelust, de rendszerint annyira tiltakozott, hogy ráhagytam. Aztán két hónapja az egyszer csak azt mondta, oké, akkor megpróbálja wc-be. Sikerült, azóta nincs pelus.

Tudom, hogy most nehezen hihető, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan a Te kisfiad is eljut erre a pontra.

2013. dec. 29. 10:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Az én lányomnál is 3,5 éves korig tartott, ugyanígy ovis volt, otthon intézte.

Én mindig mondogattam, hogy a nagylányok nem pelusba teszik stb., de nem erőltettem, ő nagyon székrekedéses volt, egyszer 5 napig nem sikerült, szóval ezt nem kockáztattam meg. Egyik nap azt mondta, bilibe akar kakilni és sikerült is. Akkor viszont én mondtam, hogy oké, nincs több pelus. A wc-re később szokott rá.

2013. dec. 29. 10:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Már egyszer Ő is hajlandó volt a wc-be, sikerült is, nagyon örültünk neki, de legközelebb megint tiltakozott, nem akart. Pedig akkor boldog volt Ő is, együtt örültünk a sikernek. Én azt veszem észre, hogy jobban szeret játszani közben, mert azt is alig engedi meg, hogy kivegyem, mert Ő nagy ban játszik közbe és nem ér rá :)
2013. dec. 29. 10:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk az volt a "probléma", hogy állva nyomta a pelusba, míg a wc-n ugye ülni kell...
2013. dec. 29. 10:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Esetleg kínáld fel, hogy "olvasson" a wc-n közben, mint a nagyok. (Nálunk a férjem is így szokta)
2013. dec. 29. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:

MINDENT KIPRÓBÁLTUNK! és semmi nem haszált. Remélem nektek sikerül. Most 4,5 éves. Tegnap már megsajnálta a gyereket az apja… és 3 nap nem kakilás után ráadta a pelenkát. Pedig gondoltam most itt az ünnepek alatt lesz időnk rá. Én kitartottam volna még.. de a férjem nem.

Ezzel csak az a baj, hogy bárhová megyünk, neki is vinnem kell pelenkát. Hátha ott kell kakilni. Már ott tartunk, hogy én szólok neki minden 2. nap, reggel, hogy kakiljon., nehogy az oviban baj legyen. Borzasztó.

Már 2x belekakilt a wc-be régebben, de nem volt hajlandó többé.

SAjnálom, hogy biztos módszert nem tudok ajánlani, de legalább az is jó, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával.

Ültünk már wc-n mesét olvasva, játszva, igértünk játékot bármilyet ami csak akar cserébe, stb.. stb…

2013. dec. 29. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
a lányom elmúlt már 4 éves pár hónappal és ős is csak pelusba kakált.Ő egyből szólt ha végzett nem játszott kakásan tovább.Mindig ráadtam amikor kérte nem vártam vele napokat mert nagyon székrekedéses volt.Örültem ha kakálnia kellett.Mindig mondogattam neki hogy wc-be való a kaka,meg a nagylányok már oda kakálna,meg hogy menni akar a kaka a többiekhez a vizicsúszdán le nem a kukába akar menni a pelussal(ezt a csúszdázóst sztorit itt olvastam egy anyukától és nekünk nagyon bevált)egyik este fel ébredt hogy bilibe akarok kakálni ....ennyi.azt hittem sosem jön el ez.mintha bekattant volna neki valami.ezután nem kakált többet pelusba.pár hét múlva áttértünk a wc-re-kitartást nektek.nem marad úgy egy gyerek sem
2013. dec. 29. 17:15
 8/10 anonim ***** válasza:

én kitaláltam egy mesét a kaki családról :D

akik a wc-ben élnek, és ha ő pelusba kakil, akkor a kakija szülei nagyon szomorúak lesznek, hogy nem kerül haza a gyerekük. persze ezt jó hosszan meséltem, történeteket is kitaláltam, hogy mit fognak ma csinálni a lefolyóban :D

brrr, elég gáz, de nekünk bejött. azóta már a mesét elfelejtette szerencsére, egyszerűen megy a dolgára :)

én amúgy nem engedném, hogy játsszon közben, ezzel egy másik rossz szokást is kialakít. ha már pelusba, akkor ne játsszon közben, mert mikor már rávenné magát akkor meg az lesz a baj, hogy nem tud játszani és hordhatod be a wc-be a vonatpályát :/

2013. dec. 29. 21:46
 9/10 A kérdező kommentje:
6/8 Sajnálom, hogy nálatok is ez a helyzet. Én egy nap után ráadom a pelust, mert már egy nap után bogyókat produkál és sajnálom.. remélem megoldódik hamar mindkettőnk "baja" :(
2013. dec. 30. 16:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, mind nagyon hasznos, és megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül a problémánkkal. Anyám mindig azt hangoztatja, hogy Ő még ilyet nem hallott..pelenkába kakil csak. AZ, hogy Ő még nem hallotta, nem azt jelenti, hogy nincs is. Boldog Új Évet nektek! :)
2013. dec. 30. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!