Mivel segíthetném, hogy a wc-re szokjon?
Nálunk 3,5 éves koráig tartott ez az időszak. Erőszakoskodni nem akartam, főleg, hogy szerintem azért is alakult ez így, mert a szobatisztaságra szoktatást kicsit sürgettem. Én olyan 2-3 havonta megkértem, hogy próbálja meg inkább wc-be, ráültettem, nem adtam pelust, de rendszerint annyira tiltakozott, hogy ráhagytam. Aztán két hónapja az egyszer csak azt mondta, oké, akkor megpróbálja wc-be. Sikerült, azóta nincs pelus.
Tudom, hogy most nehezen hihető, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan a Te kisfiad is eljut erre a pontra.
Az én lányomnál is 3,5 éves korig tartott, ugyanígy ovis volt, otthon intézte.
Én mindig mondogattam, hogy a nagylányok nem pelusba teszik stb., de nem erőltettem, ő nagyon székrekedéses volt, egyszer 5 napig nem sikerült, szóval ezt nem kockáztattam meg. Egyik nap azt mondta, bilibe akar kakilni és sikerült is. Akkor viszont én mondtam, hogy oké, nincs több pelus. A wc-re később szokott rá.
MINDENT KIPRÓBÁLTUNK! és semmi nem haszált. Remélem nektek sikerül. Most 4,5 éves. Tegnap már megsajnálta a gyereket az apja… és 3 nap nem kakilás után ráadta a pelenkát. Pedig gondoltam most itt az ünnepek alatt lesz időnk rá. Én kitartottam volna még.. de a férjem nem.
Ezzel csak az a baj, hogy bárhová megyünk, neki is vinnem kell pelenkát. Hátha ott kell kakilni. Már ott tartunk, hogy én szólok neki minden 2. nap, reggel, hogy kakiljon., nehogy az oviban baj legyen. Borzasztó.
Már 2x belekakilt a wc-be régebben, de nem volt hajlandó többé.
SAjnálom, hogy biztos módszert nem tudok ajánlani, de legalább az is jó, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával.
Ültünk már wc-n mesét olvasva, játszva, igértünk játékot bármilyet ami csak akar cserébe, stb.. stb…
én kitaláltam egy mesét a kaki családról :D
akik a wc-ben élnek, és ha ő pelusba kakil, akkor a kakija szülei nagyon szomorúak lesznek, hogy nem kerül haza a gyerekük. persze ezt jó hosszan meséltem, történeteket is kitaláltam, hogy mit fognak ma csinálni a lefolyóban :D
brrr, elég gáz, de nekünk bejött. azóta már a mesét elfelejtette szerencsére, egyszerűen megy a dolgára :)
én amúgy nem engedném, hogy játsszon közben, ezzel egy másik rossz szokást is kialakít. ha már pelusba, akkor ne játsszon közben, mert mikor már rávenné magát akkor meg az lesz a baj, hogy nem tud játszani és hordhatod be a wc-be a vonatpályát :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!