Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az anyák látják, ha a gyerekük...

Az anyák látják, ha a gyerekük nem szép? Vagy mindenki olyan elfogult a sajátjával, hogy tényleg szépnek látja?

Figyelt kérdés
Ezen azért gondolkodtam el, mert bizony sok olyan gyereket láttam már, aki elég csúnyácska. Mindegyik aranyos, cuki a maga nemében, de nem mindegyik szép. Sőt, én konkrétan jártam úgy egy gyerekkel, hogy mikor először megláttam, belenéztem a babakocsiba mosolygó arccal "Jajj, de ......, aranyos" lett belőle. Majdnem nem tudtam mit mondani. Szóval akinek csúnyácska a gyermeke az látja, észleli vagy annyira elfogult, hogy nem veszi észre, hogy nagyon nem az. Persze, a sajátja mindenkinek szép. De mégis? Nem tudom jobban megfogalmazni. Remélem értitek!
2016. okt. 14. 22:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki szépnek tartja a saját gyerekét, igen. Ahogy előttem már leírták, azért mert szeretjük.

Amúgy meg szerintem nem is az a fontos, hanem, hogy milyen a jelleme, undok, vagy szeretni való.

Az első gyerekem kislány. Annyira gyönyörű, hogy festeni sem lehetne szebbet. Kék szem, hosszú göndör barna haj, fekete szempillák, szép szabályos arc. A második gyerekem fiú. Nem mondom, hogy nem szép, eleve egy fiúnak másképp is kell szépnek lennie, de valahogy tőle külsőre nem vagyok úgy elájulva, olyan átlagos.

Ennek ellenére az összes pedagógus sokkal jobban szereti őt, mert annyira tud hízelegni, udvarolni, hogy eszméletlen. A lányom meg egy kis pukkancs. Őt a tanárok nem nagyon szeretik, hiába olyan gyönyörű.

2016. okt. 15. 22:14
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm, igazad van kedves utolsó. Sok ilyen hintában jól elücsörgő, magában eljátszó, számomra langyos gyerek van... Én az enyémmel már körülfutottam a játszót és ő még mindig ugyanott ül és homokozik vagy hintázik. Na, de nem vagyunk egyformák. :D

Hat en meg nem bírom az ész nelkul rohangáló , egyik játéktól a másikig szaladgalo, hangos, soha semmivel normálisan nem játszó, szélvész, "török-zúzok ez nekem a játék" , csak a kondenz csíkot látod utánam típusú gyerekeket. Az általatok "langyosnak" titulált, csendes, full intelligens, megfigyelő, akár visszahúzódó, mindennel játszani tudó, türelmes es gondolkodó gyermekeket pedig kedvelem. Ennyit arról, h nem vagyunk egyformák.

2016. okt. 16. 20:39
 23/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Bár körbefutom vele a játszóteret, de azt nem mondtam, hogy semmivel sem játszik normálisan és tör-zúz. Arra értettem, hogy az enyém addig csúszik a kisebb csúszdákon, kipróbáljuk a nagyokat, az összes játékot, majd újra hinta, homokozó, csúszda... De mindent rendeltetés szerint használ, nem ordít ész nélkül és végtelenül okos, így is. Nem hinném, hogy az intelligencia szintnek köze van ahhoz, hogy valakinek milyen a habitusa. Ő megél és kérdez és okul és közben hihetetlen szövege van.

2016. okt. 17. 16:32
 24/25 anonim ***** válasza:

Hat kepzeld a habitusa miatt nem lesz egy gyerek "langyos" sem vagy együgyű. Attól, h szepen csendben eljatszik még lehet gyors eszjarasú, vagy akár vagány is a maga módján. Es van koze egyebkent a habitusnak a tudáshoz (igaz, nem az intelligenciahoz) , - a nagyon aktív, allandoan rohangáló gyerekek sokszor "elszaladnak" az információ mellett, míg a megfigyelők tobb mindent magukba szívnak.

En nem mondtam, h a te gyereked ilyen csak azt, h nem szeretem az ilyen gyerekeket általánosságban. Ellenben te lelangyosoztad a csendes, magában eljatszo gyerekeket.

2016. okt. 17. 21:50
 25/25 A kérdező kommentje:
Mert a csendben, sokáig egy helyben eljátszó gyerekek nekem langyosak is. Amint írtad, nem vagyunk egyformák.
2016. okt. 18. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!