Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az anyák látják, ha a gyerekük...

Az anyák látják, ha a gyerekük nem szép? Vagy mindenki olyan elfogult a sajátjával, hogy tényleg szépnek látja?

Figyelt kérdés
Ezen azért gondolkodtam el, mert bizony sok olyan gyereket láttam már, aki elég csúnyácska. Mindegyik aranyos, cuki a maga nemében, de nem mindegyik szép. Sőt, én konkrétan jártam úgy egy gyerekkel, hogy mikor először megláttam, belenéztem a babakocsiba mosolygó arccal "Jajj, de ......, aranyos" lett belőle. Majdnem nem tudtam mit mondani. Szóval akinek csúnyácska a gyermeke az látja, észleli vagy annyira elfogult, hogy nem veszi észre, hogy nagyon nem az. Persze, a sajátja mindenkinek szép. De mégis? Nem tudom jobban megfogalmazni. Remélem értitek!
2016. okt. 14. 22:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

En mikor a 3.megszuletett,es megtorolgetve,bebugyolalva odahoztak elsore arra gondoltam,hogy jezus....de ronda vagy lelkem :D habzott a szaja,a szeme csukva volt es valami feher ize volt rajt(gondolom magzatmaz)a feje tok kopasz es csunya vastag eres volt.hat mindent gondoltam csak azt nem,hogy szep.

Par ora mulva mikor ujra lattam (megfigyelesre elvittek legzeselegtelenseg miatt)akkor mar szepnek lattam.a buksija fura formaju volt,es oriasi de az arca addigra kisimult.

Ezt most azert irom,mert az elso ketto mar az orzoben is szep volt.aranyosan nezegettek,nyitogattak a szemuket,volt hajuk,szep kerek fejuk volt.

Aztan ahogy no a pici is,egyre formasabb.nezegetni szoktam regi kepeket a nagyokrol,a masodikrol van egy kep,alszik az olemben,osszecsuszva,egy szem pelusban,es olyan hurkas,hogy csak hurkabol all,a feje valami eszneletlen randa azon a kepen.de akkor es ott szepnek lattam.

En is latok csunyacskabb gyerkocot,de hat megsem mondom az anyukanak,hogy jesszus...de ronda :D

Szerintem is mindenki latja ha a gyereke nem szep,de neki akkor is a gyereke,akkor is feltetel nelkul szereti es neki ugy jo ahogy van.

Nezz korul az ismeroseid koreben,ferfiban is talalsz olyat akire azt mondod,hogy fuj,ehez bottal sem.masnak meg O az adonisz,szereti,imadja.a kulsoseg a legtuolso szerintem.akar gyerekrol,akar felnottroo van szo

2016. okt. 15. 06:21
 12/25 anonim ***** válasza:
53%

Nekem nagyon kevés baba/gyerek tetszik, főleg mikor hirtelen nyúlnak a gyerekek és olyan mintha minden nadrág, pulcsi kicsi lenne rájuk.

Mikor megszületnek a gyerekek olyanok mint az öregemberek, néha még szőrösek is.

Egy gyerek öltöztetésével jól lehet kompenzálni.

Én nem vagyok elfogult de az én lányom szép, (beképzelt se) de ha még előnyös ruhát is adok rá olyan szinekben ami még inkább kiemeli a nagy barna mandula szemét akkor meg végképp azt mondom szép gyerek.

A fiam detto olyanok mint 2 tojás de komolyan.

Szerintem egy szülő látja ha nem szép a gyereke de akkor gondolom a maga paramétereit is tudja.

Most ezzel senkit nem akarok megsérteni!

Mindig az erősebb génnel rendelkező szülő tulajdonságait örökli a gyerek. Legalábbis az 1.

A 2. szerintem a nagyszülőkre hajaz.

Legalábbis nálunk igy van eddig.

A szépség egyébként szibjektiv mint olyan ezért sem értem a szépségversenyt.

De valóban vannak olyan gyerekek akik szépek és akikre csak annyit tudsz mondani de aranyos.

2016. okt. 15. 07:15
 13/25 anonim ***** válasza:
85%
régen is volt egy ilyen kérdés, akkor is leírtam amit most fogok: akit szeret az ember azt szépnek látja... mivel egy anya alap esetben imádja a gyermekét, ezért szépnek látja, legyen bármilyen is... én bölcsiben dolgoztam gyes előtt és én is voltam úgy amikor jött egy új kislány hogy "jajj de csúnya szegényke"- de eltelt 1-2 hét, megismertem, megszerettem, mert egy nagy szájú tünemény volt és tényleg volt olyan hogy elgondolkodtam, hogy miért láttam őt csúnyának első pillanatban? hisz gyönyörű kislány... - ennyit ér a szeretet :) - ahhoz a kérdéshez egy tanárnő is hozzászólt, megerősítette ezt a hozzászólásomat, ő is gyönyörűnek látja az osztályában az összes gyereket - mert szereti őket... :) - persze a szülők is látják az elálló fület stb, de ők így látják szépnek őket...
2016. okt. 15. 08:17
 14/25 A kérdező kommentje:

Nagyon jó válaszokat olvastam. Mindegyikben volt valami igazság, amivel tudtam azonosulni.

A Facebook-on valóban vannak olyan ismerőseim, akik felraknak olyan képeket "gyönyörűségem" címszóval titulálva, hogy én rácsodálkozom, hogy ő ezt tényleg szépnek látja, de tényleg??? De igaza lehet az utolsónak, a szeretet megszépíti. Két ilyen baba jut az eszembe. Fúúú, én nem tudom. Valóban azt mondják, hogy gyerekre nem lehet azt mondani, hogy csúnya, de őket látva, akkor megdőlt bennem ez a nézet. Azóta sem felejtem. Az egyik belőle azóta már szépen kikupálódott, de picinek.... És akkor mások írják a képhez, hogy gyönyörű, gratulálok. Az ilyentől én is rosszul vagyok, mert valóban álszentség.

Amúgy nekem is van egy lányom. Sok képet készítek róla, de nem pakoljuk fel, csak magunknak. HA mégis, akkor az előnyösebbet választom, mert felismerem, hogy a többi kép nem előnyös. Úgy, ahogy rólunk sem minden kép sikerül. Amúgy mindenki oda-vissza van érte, mivel szőke göndör hajú és kék szeme van. Olyan mint, ahogy az angyalkákat szokták ábrázolni a festményeken. (ezt sokan mondják) Gyönyörű pofija van, de felismerem, hogy az orra lehet picit szélesebb, mint nekem és azt én sem szeretem, szerintem ő sem fogja. :) De nyilván nem fogom ezt mondani neki és másnak sem! :)

2016. okt. 15. 10:42
 15/25 A kérdező kommentje:
mármint az én orrom is széles :)
2016. okt. 15. 10:43
 16/25 anonim ***** válasza:

Én szépnek tartom a lányomat, pedig az előnytelen orrát tőlem örökölte. Persze nem egy sablonszépség, de én magamat is szépnek tartom, annak ellenére, hogy nem egy barbira hasonlítok. Sokkal különlegesebbnek érzem magunkat, mint a pici orrú szőke kékszemű gyerekeket. Más típusú szépségek vagyunk:)

A lányom inkább aranyhajra hasonlít, én meg arielre, de az egyezményesen szép hamupipőkétől eltérünk. Sok szép más disney hercegnőre hasonlító gyereket is látok, van, akinek vékonyabb az arca, vagy sötétebb a bőre, esetleg dundi az arca, de a legtöbb gyerek szerintem szép.

Egy kettő akad elvétve, akikre tényleg nehéz ezt mondani, de felnőttek között is kevés a nem túl vonzó ember. Általáb a testalkatukkal, frizurájukkal, ruhájukkal rontják el a dolgokat.

Amúgy biztosan észreveszik az anyukák a gyerekük külsejét, de ilyenkor vagy az eszüket hangsúlyozzák vagy tagadják és csakazértis nyomatják a szép a gyerekem szöveget.

Én is tudom, hogy a gyerekem orra furcsa, de szeretem, hogy hasonlít az enyémre.

Plusz én az átütő erek látványát nem bírom(egy csomó gyerek halántékán átlátszik a bőr), mást meg az elálló fül taszít, szóval az is sokat számít, hogy ki mit tart zavarónak.

Engem inkább az érdekelne, hogy egy rakás üres tekintetű gyerek van, hogy jön ki velük az anyjuk? Nem érzik unalmasnak és jellemtelennek a gyereküket?

Aki kedves aranyos és barátságos és szépen eljátszik egyedül és nincsenek vicces dolgai, nincsenek ötletei, nem talál ki új játékokat.. olyan semmilyen gyerekek is vannak, belőlük több, mint csúnyából.

2016. okt. 15. 11:58
 17/25 A kérdező kommentje:
Hmmm, igazad van kedves utolsó. Sok ilyen hintában jól elücsörgő, magában eljátszó, számomra langyos gyerek van... Én az enyémmel már körülfutottam a játszót és ő még mindig ugyanott ül és homokozik vagy hintázik. Na, de nem vagyunk egyformák. :D
2016. okt. 15. 14:14
 18/25 A kérdező kommentje:
Az enyémre egy kislány azt mondta, hogy olyan, mint Merida... :D Csak szőkében. Na, de az orra nem olyan ;)
2016. okt. 15. 14:18
 19/25 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem sem szembetűnő az orrom. Csak nekem szélesebbnek tűnik az átlagnál. De összességében én is szép arcúnak tartom magam. Igen, nem az a klasszikus barbie vagy modell szépség, de szép :)
2016. okt. 15. 14:19
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Én csúnyának láttam a fiamat amikor megszületett. :D

Most mindkét gyerekemet szépnek tartom de pl tudom, hogy a kislányomnak ahogy levágtam a frufruját már nem is olyan szép, a fiamnak pedig érdekes fülei vannak, ez nem szép benne. Én mindig is reálisan láttam őket, nem vagyok elfogult, nem vagyok vak, minden életszakaszukban őszinte voltam. Van amikor igazán szépek, van amikor annyira nem.

2016. okt. 15. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!