Kedves anyukák! Milyen meséket olvastok az óvodás gyermekeiteknek? Milyen típusú történeteket szerettek? (rövid story, egyszerű rajzok vagy inkább szép rajzok egy tanulságos történettel) Mit hiányoltok a mesekönyvekből?
Én soha nem tudtam illusztrált mesekönyvből olvasni mert folyton körülöttem ugráltak és a könyvet lapozgatták a képek miatt és oda se figyeltek.
Én a laptop-on netről olvasok nekik.
Magy kedvenc a kiskakas gyémánt félkrajcárja,
3-4 eves kora kozott: "A rut kiskacsa", "A harom kismalac", "Roka es a hollo". Nagy kedvenc volt a "Kukori es Kotkoda" is. Vagyis kis szoveg nagy kepekkel.
4-5 eves kora kozott minden gyerekkonyv erdekelte ami a dinoszauruszokkal vagy sarkanyokkal kapcsolatos de meg mindig azokat a konyveket szerette amiben sok a kep a szoveg mellett. Amiota megtanult olvasni nagy konyv rajongo. Sokat olvas. (Felreertes ne essen, nem en tanitottam olvasni mielott barki megkovez. Ahol elunk 4 evesen kezdik tanitani oket...)
5-6 eves kora kozott: "Igy neveld a sarkanyodat - sorozat", "Dinoszauruszok foldjen", "Lovagok kozott"... ezket olvasta. Ezekben mar hosszu a szoveg de meg mindig van hozza kep.
Most toltotte be a 6 evet par hete es most ezt olvassa: "Demoni doki" (Ezt kerte a szuletesnapjara). Ahogy beleneztem itt mar tobb a szoveg es kevesebb az illusztracio.
Nálunk most a Petson és Findus történetei a sláger.
Szerencsére a könyvtárból is kölcsönözhető, mert amúgy nem biztos, hogy mindet meg tudnám venni...
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznos volt!
kedves apuka! Elnézést a kérdés hiányos megfogalmazásáért! :)
Továbbra is szívesen olvasnék arról véleményeket, hogy ki mit hiányol a mesékből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!