Milyen sűrűn beteg ovis gyermeked?
Második évet kezdte az idén. Tehát elvileg edzettebb az immunrendszere.
Szeptemberben ahogy kezdodott az ovi 3 napot járt és náthás lett. Utána 3 hetet tudott járni egyfolytában. Most megint hallom a hangján h náthásodik le meg szipog.
Ez normális h ilyen hamar újra náthás? Azt gondoltam az idei év jobb lesz ilyen téren. Mellesleg van egy 9 hónapos öccse aki meg elkapja tőle.
Gyakorlatilag soha. Két éve kezdte a bölcsit, hoztuk a szokásos formát betegségek terén, mondjuk nem volt olyan durva, mint a barátnőméknél, ahol tényleg 3 napot járt a gyerek, aztán 2 hetet otthon volt, de havi egy hetet mindig hiányzott, pedig kisebb orrfolyással, köhögéssel még vittem.
Aztán tavaly kiköltöztünk külföldre. Északi ország, tengeri levegő. És itt nem betegek a gyerekek! Nem csak az enyémek, a többi sem! Amikor beszélgettem erről néhány szülővel, nem is értették, miért kéne egy óvodásnak folyamatosan betegnek lennie. Pedig nem figyelnek oda rájuk különösebben, egészségtelenül esznek, alulöltözöttek, a nagy többség télen sem hord sapkát például.
Azóta is értetlenül állok a jelenség előtt. Csak a levegőt tudom okolni érte, de persze nem biztos, hogy igazam van. Akinek van ötlete ezzel kapcsolatban, megoszthatja. :)
A nagy első év első felében egy hetet járt, egyet nem. Aztán jobb lett. Negyedévente volt egy nagyobb fertőzése.
A kicsi most 5 éves, idén most először beteg, tavaly is így kezdte, viszont tavaszig akkor folyamatosan beteg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!