Hogy lehetne szófogadóvá nevelni egy 5 éves kisfiút? Többi lent:
A buntetes nem celravezeto.
A pozitiv megerosites mukodik csak hosszu tavon.
Hasonló korú gyerekeim vannak, nálunk is fel-felüti a fejét ez a viselkedés.
Figyelj, első körben a hozzáállásodon próbálj meg változtatni. Süt a soraidból, hogy a gyereket okolod az egészért, márpedig szerintem abszurd egy óvodást felelőssé tenni egy komplex problémahalmazért. Neki van egy nem tökéletes természete, mint minden gyereknek, és neked, az okosabb, tapasztaltabb, és remélhetőleg tekintéllyel rendelkező szülőnek a feladatod az, hogy rájöjj, hogyan lehet ezt alakítani. Nem egyszerű, tudom, időnként szenvedek én is. De ha egy módszer nem működik, akkor nem a gyereket kell okolni, mert az nem vezet sehová, hanem más módszerek után nézni.
Amiket most írok, légyszí ne kioktatásnak vedd, hanem ötletelésnek, mi ezeket szoktuk végigzongorázni, amikor viselkedési problémák lépnek fel a gyerekeinknél:
- Foglalkozol vele eleget? Az apja is? Van olyan idő, lehetőleg minden nap, ami csak az övé? Beszélgettek?
- Alszik eleget?
- Mennyit vagytok a levegőn?
- Mit eszik? Nem sok egy kicsit a cukor? Mennyire kiegyensúlyozott a táplálkozása? Nálunk pl. újabban ez a baj, nemrég jöttem rá, hogy a 6 éves fiam azért hisztis minden hétköznap délután, mert ÉHES. Tízórai helyett játszik a szünetben, az ebéd meg nem ízlik neki, mire hazaér, már kivan. Most dolgozunk a megoldáson.
- Mennyi mesét néz/gépezik? Én nem vagyok az ilyesmi elvi ellensége, de a legtöbb gyereknél van egy mennyiség, ami felett kezelhetetlenné válik.
- Oviban minden rendben?
Hirtelen ennyi.
"Ja, pozitív megerősítés.. az ilyen liberális szülők miatt van annyi elkanászodott gyerek és kamasz mostanában. "
Ostobasag. Pont azert van ennyi utodott, lelkibeteg, frusztralt, boldogtalan, eroszakos ember mert utottek oket kiskorukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!