Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan állítsam le anyósomat?...

Hogyan állítsam le anyósomat? Folyton cukros dolgokkal tömi a gyereket.

Figyelt kérdés
Dolgozok én is és a férjem is, így oviból délben a mama viszi haza 4 éves fiamat. olyan 4 körül megyek érte általában, de anyósom mindig ad neki "desszertkét", ami általában egy tábla csoki vagy gumicukor, vagy bazi cukros süti. Mindenből elég sok. A gyerek meg a cukormennyiségtől úgy bepörög, hogy nekem ugrik, megver, csapkod mint egy nem normális, rohangál a panelban, úgy hogy a szomszéd plafonja beszakad, sőt már volt, hogy a 4.ről ledobta a nagyapja szemüvegét, újságait vagy éppen a távirányítót, mert "vicces mikor a papa feje vörösödik". Mindezt a cukor hatására, mert amúgy egy áldott jó gyerek. Mondtam anyósomnak, hogy ne adjon már neki vagy legalább ne annyit, erre ő mondta, hogy ha nincs kint az asztalon, akkor a fiam kiveri a hisztit, múltkor is elméletileg azt mondta neki, hogy "ku.va mama", amiért nem adott neki. Nehezen hiszem, mert velünk sose beszél így. Hogy állítsam le mégis anyóst?
2016. szept. 23. 16:46
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
83%
Vigyél a mamához gyümölcsöt és olyan nasit, amit ehet, kérd meg, hogy ezt adja a gyereknek.
2016. szept. 23. 17:59
 22/38 anonim ***** válasza:
87%

totál igazuk van az előttem szólóknak. a cukortól pörög de attól nem szegi meg a szabályokat. ha már verekedik, akkor már nincs tisztában a szülői fölényekkel. ez a része nevelés kérdés. persze ha mi cukrozzuk a gyereket attól ugyanúgy megy mint a trágyaszóró, de tudja a szabályokat, csak max nem alszik el.10 évesen éjfélig is hajlandó nyitva tartani a szemeit :) de nyáron persze ez nem volt gond, suliidőben meg nincs édesség vacsi környékén se.

anyósodnak meg adj olyan recepteket, amiben nem cukor szerepel, hanem valamilyen édesítőszer. vagy sósat egyen, az is jó nasi!pogácsa felejthetetlen!

2016. szept. 23. 18:08
 23/38 anonim ***** válasza:
95%

Nem a cukortól lesz neveletlen a gyerek, ez biztos. Pörgősebb - lehet.

Szerintem a mama nem tudja igazán fegyelmezni és inkább jutalmazni próbálja a jótetteket - édességgel. Vigyáznod kell, mert a gyerek elfelejti a korlátait... Már veletek sem ugyanúgy viselkedik, ideje új nevelési taktika után néznetek.

2016. szept. 23. 18:15
 24/38 anonim ***** válasza:
98%
Na találd még ki, hogy a cukor tudatmódosítószer :D
2016. szept. 23. 18:17
 25/38 anonim ***** válasza:
92%

A cukortól nem kurv...zza le a nagyanyját egy ovis gyerek ki ne találd már...

A stilusodból kiindulva szerintem a nevelésed az oka, de könnyebb anyósra fogni meg a cukorra. Lehet jobb lenne ha maradna du az oviban, talán kicsit megnevelik ha nektek nem megy.

2016. szept. 23. 18:22
 26/38 anonim ***** válasza:
98%
Engem is hiperaktívvá tesz a cukor, de nem bunkóvá. Nem csapkdok és kvamamázok. Ez nem cukor, hanem nevelés kérdése...
2016. szept. 23. 18:27
 27/38 anonim ***** válasza:
96%
Ülj le, beszélj vele, ha nem érti meg amit mondasz és nem hajlandó tekintettel lenni a kérésedre, ne vidd oda többet. Millió gyerek kibírta már az óvodát, szerintem a te fiad is kifogja bírni. Alszik egyébként délután? Mert ha nem, lehet hogy nem a cukorral van a baj, hanem inkább aludnia kellene. Többen több variációt is írtak, neked egyik sem tetszik, mindegyikre flegmázol, akkor nem tudom, hogy mégis mit vársz tőlünk?!
2016. szept. 23. 19:44
 28/38 anonim ***** válasza:
96%

A mi gyerekünk is sok édességet kap a nagyszülőktől, ráadásul minden nap tata megy érte... mert én dolgozom vidéken.

eleven gyerek, de sose fogtam még a cukros dolgokra, hogy attól az. Védőnő szerint azért engedetlen mert MI szülők, nagyszülők állunk a legközelebb hozzá, és érzi, hogy lehet...

mára már javult a helyzet, 9 éves. a nagyszülők is rájöttek, hogy többet kell tiltani neki, és kevesebb édességet adni....

én is rájöttem dolgokra, főleg a párom mellett, akivel nem közös gyerek, mert ő "kivülállókként" másképp látja a helyzetet. Nekem is kellett változtatnom és szigorúbbnak lennem....

úgy érzem mindenkinek sikerült jó irányba fejlődnie... cukor ide vagy oda :)

2016. szept. 23. 19:55
 29/38 anonim ***** válasza:
85%

Egy 4 eves gyerek miert csak delig van ovodaban ?

Ha nem tetszik,amit az anyosod csinal, akkor ne bizd ra!

Ennyi idosen nem delig szokas ovodaban lenni...

2016. szept. 23. 20:29
 30/38 anonim ***** válasza:
95%
azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy 2 banántól elkezd krvázni a gyereked
2016. szept. 23. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!