Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan állítsam le anyósomat?...

Hogyan állítsam le anyósomat? Folyton cukros dolgokkal tömi a gyereket.

Figyelt kérdés
Dolgozok én is és a férjem is, így oviból délben a mama viszi haza 4 éves fiamat. olyan 4 körül megyek érte általában, de anyósom mindig ad neki "desszertkét", ami általában egy tábla csoki vagy gumicukor, vagy bazi cukros süti. Mindenből elég sok. A gyerek meg a cukormennyiségtől úgy bepörög, hogy nekem ugrik, megver, csapkod mint egy nem normális, rohangál a panelban, úgy hogy a szomszéd plafonja beszakad, sőt már volt, hogy a 4.ről ledobta a nagyapja szemüvegét, újságait vagy éppen a távirányítót, mert "vicces mikor a papa feje vörösödik". Mindezt a cukor hatására, mert amúgy egy áldott jó gyerek. Mondtam anyósomnak, hogy ne adjon már neki vagy legalább ne annyit, erre ő mondta, hogy ha nincs kint az asztalon, akkor a fiam kiveri a hisztit, múltkor is elméletileg azt mondta neki, hogy "ku.va mama", amiért nem adott neki. Nehezen hiszem, mert velünk sose beszél így. Hogy állítsam le mégis anyóst?
2016. szept. 23. 16:46
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
De a cukortól lesz tiszta elmebeteg. Én nem adok neki itthon semmi édességet, gyümölcsből se adok pl banánt, max egy felet, mert sok benne a cukor, és mégis normálisan viselkedik, rajzolgat, elvan, nem pörög mint egy ringlispír.
2016. szept. 23. 16:57
 12/38 anonim ***** válasza:
98%

1. A gyerek a cukortól lehet pörgösebb, de ha enélkül normálisan tudja, mit lehet csinálni - papa cuccait nem lehajigálni, stb -, akkor ehet akármennyi cukrot, ezt akkor is tudja és betartja.

2. A gyereket hagyd az oviban, akkor a mamának nincs lehetsöége felügyelet nélkül a gyerekkel lenni és cukros dolgokkal etetni.

3. Ha a mama amiatt pörög, hogy nincs nála a gyerek, akkor megmondod, hogy miért.

4. Ez a te gyereked, neked kell megoldani a nevelásét, illetve hogy azt egyen, amit te jónak tartasz. Az óvoda meg nem lehet olyan rossz, ha a többi gyerek kibírja.

5. Ha mindenben kifogást keresel, akkor még egy megoldás - te maradsz otthon egész nap a gyerekkel és örzöd.

2016. szept. 23. 17:02
 13/38 anonim ***** válasza:
94%
NEM lesz s cukortól pörgősebb, mint egyébként. Csapkodni, verekedni se a cukortól fog, hanem azért, mert nem nevelted meg. Egy jól nevelt, áldott jó gyerek kaphat akármennyi cukrot, nem lesz tőle agresszív.
2016. szept. 23. 17:07
 14/38 anonim ***** válasza:
97%
A cukor nem egészséges és megértem ha nem adsz neki cukrot, de hülye nem lesz tőle a gyerek, ez nem így működik. Adj a nagymamának egészséges édességeket, amiket odaadhat a gyereknek, ha ez sem válik be és cukorral tömi, akkor mondd meg neki, hogy az oviban marad a gyerek 4-ig.
2016. szept. 23. 17:12
 15/38 A kérdező kommentje:
De igen, szerintem ez olyasmi lehet mint egy "cukor-allergia", kevés gyereket érint, de van akit nagyon felpörget.
2016. szept. 23. 17:12
 16/38 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem se a cukortól ilyen és nem is a neveletlenség miatt. Más lehet a háttérben, vagy rossz neki, hogy a mama megy érte és nem ti, vagy az a gond, hogy az oviban sok a korlát, valahol ki kell élnie magát, egy ekkora gyerek nem tud egész nap "viselkedni". Lehet, hogy a nagyinál többmindent megtehet, így ott adja ki a feszültségét. Simán lehet, hogy ha oviba lenne délutánig ugyanez lenne, csak nálatok. Ha ennyire tiltod a cukrot, akkor biztos érzi, hogy a nagyinál mindent lehet, még csokit enni is. Esetleg lazíts otthon is pár dolgon, hogy felszabadultabban érezze magát.
2016. szept. 23. 17:14
 17/38 anonim ***** válasza:
98%
Van egy stilusod! Csoda, ha a gyereked neveletlen?!
2016. szept. 23. 17:30
 18/38 anonim ***** válasza:
99%
Ez a cukormániád durva. Méghogy ne egyen egy egész banánt csak egy felet a cukor miatt?! Lesokkoltál. Beteges. Nyilván nem kell csokival tömni de ez már durva.
2016. szept. 23. 17:36
 19/38 anonim ***** válasza:
98%

Egyetértek az utolsó hozzászólásokkal. Szerintem összekevered az okot az okozattal. Az, hogy Nálad nem őrjöng, máshol meg igen nem csak attól lehet, hogy ott kap cukrosat. Gondolj bele, Ti dolgoztok, nem vagyok mellette napközben. Ő délig az oviban van, amit utál, utána a nagyszülőkkel, akiket Te nem szívlelsz (szerintem ezt érzik), és ráadásul őt nem tudják kezelni. És hogy addig is csöndbe maradjon, adnak neki édességet. Mert az nem normális, hogy a k.va nagymama beszólásra anyósod úgy reagál, hogy ad neki csokit. A gyerekek nehezen viselik az olyan helyeket, ahol nincsenek kijelölt határok, elbizonytalanítja őket.

Legyen a gyerek 4-ig az oviban, este meg minél több időt töltsetek vele. A nagyihoz meg menjetek együtt látogatóba.

2016. szept. 23. 17:36
 20/38 anonim ***** válasza:
93%
Minden nap számíthatsz a mamára? Tedd össze a két kezed! Ha meg nem tetszik, oldd meg másképp! Szerencsétlen nagymama. Ilyen h*lyét!!! Méghogy a cukor! Lehet neked is több cukor kellene, mert az viszont tudományos tény, hogy nélküle meg lehet bolondulni.
2016. szept. 23. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!