Hogyan állítsam le anyósomat? Folyton cukros dolgokkal tömi a gyereket.
1. A gyerek a cukortól lehet pörgösebb, de ha enélkül normálisan tudja, mit lehet csinálni - papa cuccait nem lehajigálni, stb -, akkor ehet akármennyi cukrot, ezt akkor is tudja és betartja.
2. A gyereket hagyd az oviban, akkor a mamának nincs lehetsöége felügyelet nélkül a gyerekkel lenni és cukros dolgokkal etetni.
3. Ha a mama amiatt pörög, hogy nincs nála a gyerek, akkor megmondod, hogy miért.
4. Ez a te gyereked, neked kell megoldani a nevelásét, illetve hogy azt egyen, amit te jónak tartasz. Az óvoda meg nem lehet olyan rossz, ha a többi gyerek kibírja.
5. Ha mindenben kifogást keresel, akkor még egy megoldás - te maradsz otthon egész nap a gyerekkel és örzöd.
Egyetértek az utolsó hozzászólásokkal. Szerintem összekevered az okot az okozattal. Az, hogy Nálad nem őrjöng, máshol meg igen nem csak attól lehet, hogy ott kap cukrosat. Gondolj bele, Ti dolgoztok, nem vagyok mellette napközben. Ő délig az oviban van, amit utál, utána a nagyszülőkkel, akiket Te nem szívlelsz (szerintem ezt érzik), és ráadásul őt nem tudják kezelni. És hogy addig is csöndbe maradjon, adnak neki édességet. Mert az nem normális, hogy a k.va nagymama beszólásra anyósod úgy reagál, hogy ad neki csokit. A gyerekek nehezen viselik az olyan helyeket, ahol nincsenek kijelölt határok, elbizonytalanítja őket.
Legyen a gyerek 4-ig az oviban, este meg minél több időt töltsetek vele. A nagyihoz meg menjetek együtt látogatóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!