Hogyan lehet nyiltságra nevelni egy 2 éves gyereket?
Én is megdöbbentem. Ilyen hozzáállással, bocsáss meg érte, de kiskutya se való neked, nemhogy gyerek. Igen, jól érzed, te rontottad el. De nem azzal, hogy nem vitted játszótérre - bár néha az se ártana - hanem azzal, hogy gyakorlatilag magányosan nő fel a kislány. S erre nem megoldás a tesó, azzal csak annyit érsz el, hogy két magányos és elhanyagolt kisgyerek lesz otthon.
Alapvetően kellene megváltoztatnod az életviteleteket! Talán még nem késő. Sokan vagyunk, akik melózunk, mindenfélét csinálunk a baba mellett, de szerintem természetes, hogy a baba az első!
A bölcsi lenne a legjobb megoldás, de kicsit későn kapcsoltál. Ez a probléma nem fog egyik pillanatról a másikra megoldódni, hosszú idő még megszokja a gyereked a társaságot.
Nem bántásból kérdezem, de miért vállaltatok gyereket, ha senki sem törődik vele? Egy ilyen kicsinek nem az a fontos, hogy milyen drága és csili-vili játékok veszik körül, hanem hogy a szülei szeretik (!!!) és foglalkoznak vele!!!
Azért ennyire nem kéne lerohanni szegény kérdezőt, bár tényleg fura amit írt, de én inkább megkérdezném, hogy mit dolgozik otthon? Ha a házimunkáról van szó, azt hagyja a csudába, nem attól lesz boldog a kislány boldog, hogy otthon minden csillog. Persze a mindennapi házimunkát én is megcsinálom, de vannak elmaradások, ami nem létfontosságú, inkább órákat sétálunk, megyünk ide-oda. A játszótérre mi sem nagyon megyünk, mert ellenszenves anyukák bandáznak ott, de a férjem szokta vinni ha hamarabb hazaér. Mi meg másik játszóterekre járunk, virágot, kavicsot szedünk, galambot etetünk stb. Mindig találkozunk babákkal, így nem lett félénk a lányom amiatt hogy nem feltétlenül a játszótérre járunk. 1,5 éves.
Egyébként most már későn sötétedik, ha 7 után jön apukája akkor i bőven leviheti játszani.
Valóban nem csak atttól függ mennyit volt társaságban Az én lányom 15-16 hós koráig alig találkozott babákkal, mert közben tél volt és mi nem járunk klubokba, meg hasonló helyekre. De ahogy kitavaszodott sokat megyünk és nagyon nyitott a többi gyerekkel, mindig ő megy oda hozzájuk.
A bölcsit meg könnyű mondani mikor nincs hely, főleg ha az anyja otthon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!