Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdtetek el mesét...

Mikor kezdtetek el mesét olvasni kisgyereketeknek?

Figyelt kérdés
19 hónapos lányomat nem koti le,ha mesét olvasok neki.Kiveszi a kezembol vagy tovább lapozna.A másik kérdés lenne,hogy milyen mesekonyvet ajánlanátok?
2010. ápr. 23. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

4-5 éves kortól már végig tudnak hallgatni 1-1 mesét figyelmesen a gyermekek:)

Benedek Elek:Többsincs királyfi(nálunk bejött)

2010. ápr. 23. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Enyém még csak másfél éves, persze őt sem köti le, de a keresztfiamnál 4 évesen volt, hogy végighallgatott egy mesét, bele-bele kérdezett, és már nem akarta kitépni a könyvet a kezemből :)
2010. ápr. 23. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2 évesen rákattant. :o)

De előtte is nézegettük a színes kemény karton lapos (főleg leporelló) könyveket. Mindig csak annyit, amennyit ő akart. Főleg a képeket "magyaráztuk" neki, hogy kik a szereplők, és milyenek azok. Később ugyanezen "ismert" meséket már végig is hallgatta.

Vakond nadrágja, Anna Peti Gergő a favoritok mostanában.

2010. ápr. 23. 15:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, most 2,5 éves, ez lemaradt.

harmadik

2010. ápr. 23. 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a lányomnak kb. 1 éves korától meséltem, de már előtte is énekeltem neki könyvből, fejből az esti szoptatás alatt. Először laporellókból meséltem neki. Pl. Háp-háp jönnek a kacsák, Altató stb. Ezután jött az Öreg néne őzikéje, Vidám mesék. 2 évesen a Kipp kopp sorozat volt a kedvence, kívülről tudta mindegyiket. Most 8 éves és imád olvasni, már nagycsoportban megtanult magától. Fiam pedig mivel csak két év van köztük születésétől fogva végighallgatta a meséket, mivel szoptatás közben a lányomnak mindig mesét olvastam.

Egyébként a diafilm is nagyon jó lehet még ebben a korban. Enyémek nagyon élvezték esténként és a mai napig szeretik ha előveszem.

Állítólag a két év körüli korosztály szereti még az Anna, Peti, Gergőt, vagy a Bogyó és Babócát.

2010. ápr. 23. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

23 hós, egyáltalán nem köti le, még idő.

2010. ápr. 24. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Másfél éves korától olvasunk, addig csak nézegettük a képeket, lapozgatott. Ő hozza a könyvet, az ölembe ül, és "olvastat". Még nem beszél (most 22 hós), de kívülről tudja a meséket, mindíg akkor lapoz magától a köv oldalra, ha végére érek a szövegnek. Természetesen képes mesekönyveket olvasunk, és nem túl hosszúakat, de hófehérkét, hamupipőkét végighallgatja. Ezek a kedvencei, elalvás előtt is ezeket kéri. Egyébként az összes betűt ismeri, a rendszámokat olvassa, és a laptopon leütés közben mondja is a betűket.
2010. ápr. 24. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit kisebb volt, mint 1 éves. Teknős Tóni volt az első mesekönyve :-) Hagyd lapozni, hagyd hogy kivegye a kezedből, majd hozzá fog szokni. És mesélj neki bátran, akkor is ha látszólag nem köti le (néha tökre figyelnek akkor is, ha mocorognak, elmásznak stb.)
2010. ápr. 25. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!