Egészséges reggeliket tudnátok írni ovisnak? Amit szeretnek is.
Az én fiam ezeket szokta reggelizni, hogy mennyire számít egészségesnek, azt döntsd el.
Májkrémes kenyér (teljes kiörlésű vagy valamilyen magvas kenyér), uborka/paradicsom/paprika
Sajtkrémes kenyér
Felvágott, sajt, kenyér
Tojásrántotta kenyérrel
Heti 1-2x kakaóscsiga
Inni tejet/kakaót/teát vagy gyümölcslét szokott, ezt általában ő választja ki.
Nálunk is a szendvicsek a kedvencek, házi zabkeksz :)
Mostanában sajt, szalámi esetleg szalonna kockák gyümivel vagy zöldségekkel.
Ami nálunk a kedvenc bármit megesznek ha felkockázom és fogpiszkálóra szurkálom.
Egyedül a fiam aki paprikát nem eszi meg, de helyette minden mást.
Inni mindent amit kérnek de tejet reggel nem kapnak.
Mai reggelijük kifli karikát sajtrémmell alma kockákkal.
Zabkasa, koleskasa, kása hajdinából. (Mind olyan mint a tejberizs végülis). Ezeket lehet babannal, kakaoval, almával-fahéjjal vagy simán.
Padlizsánkrémes kenyer, főtt tojásos kenyer, müzli tejjel, csirkehúsos szenya. Tojas krém, kőrözött , házi majkrem, tonhalas szenya, muffin teljes kiőrlésű lisztbol, aszalt gyumikkel, en szoktam pohár krémet csinalni túró, natur joghurt, pici vaj, cukor vagy mez, alulra egy réteg gyümölcs, legalulra pedig zabpehely (ez lehet müzli vagy rendes zabpehely amit megfőztel előtte).
A majkrem, kakaós csiga, szalámi szerintem nem egeszseges. Nem az, en is adok ilyesmit a gyereknek de attól meg nem egeszseges kategória.
Ja igen, a kakaó se jo, azt olvastam h túl cukros es koffeint is tartalmaz. Akkor inkabb tej, tea mézzel, 100% gyümölcslé vagy pl a fiam imádja a kókusz tejet (ha belefér a keretbe mert elég drága), mandula tejjel szoktam keverni. A limonádéért is odavan es az se rossz szerintem.
A sajtok is nagyon jok, tojas minden formában, ezt tok változatosan el lehet készíteni, zöldségekkel, sajttal, gombával ha szereti...jobb minőségű gyümölcs joghurtok...Ja meg kölesből szoktam készíteni olyat mint a rizskók (nem tudom h kell irni, mi csak igy hívjuk :)) ez is jo reggelire is. Vagy ha meg tudjatok venni es nem akarsz kínlódni akkor menj fel az Alex a keksz weboldalara. Kesz kekszporok, egészségesek es marha egyszerű megcsinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!