Ez mennyire viselhet meg egy 1,5 évest?
A baj az, hogy a lányom (majdnem 1,5 éves-16 hós) és elég sokat szopik még. Reggel amikor felkelünk, mászik át hozzám (baba-mama ágyunk van) és így indul minden reggelünk. Azután egészen délutánig "nincsen baj". Majd amikor a du alvásból felébred megint. Ezután a következő alkalom lefekvés előtt van és éjszaka kb 2x ébred még "ezért".
Az igazi probléma nem is ez, hanem az, hogy 6 hónapos terhes vagyok és kettő gyereket én biztosan nem fogok szoptatni egyszerre, azon felül, hogy szerintem már akkora gyereket nem is egészséges.
Tartok ettől viszont egy picit.
1) Fogalmam sincsen, hogyan fogom leszoktatni
2)Ha sikerül is, milyen lesz amikor a kicsit látja
3)Nem elég, hogy testvére születik, előtte kb egy hónappal bölcsit kezd + még ez ? Félek, hogy nagyon meg fogja viselni...
Már egy csomót gondolkoztam rajta. A reggeli része könnyen le lesz tudva, mert már (holnaptól) azt fogom megpróbálni, hogy én előre felkelek és "valahova" sietnünk kell majd. Ezt a sietést úgy értem, hogy mondom neki, hogy öltözzön mert mennünk kell, stb... mint ahogy majd bölcsibe is megyünk. A délutáni is, mivel ott fog aludni. De mi lesz az estivel/éjszakaival?
Szerintetek így fokozatosan próbáljam, vagy drasztikusan 8egyiknapról a másikra?)
A magánbölcsi meg olyan anyáknak, mint én :)
Egyébként nagyon megnyugtató, mert ugyanannyi gyerek van, mint egy államiban, csak több gondozónővel.
Szerintem nincs baj azzal, ha úgy érzed a te gyerekednek (és neked) a bölcsi a jó, mert nagyon nyitott, társaságkedvelő... stb. (te pedig mást csinálnál addig vagy szeretnél pl. fixebb napirendet vagy több élményt neki). De az időzítés nem szerencsés. A helyedben, ha nincs rá sürgősen szükség, várnék kb. 2 éves koráig. Addig a játszóterezések, kb. fix napi séták alatt is kialakíthat sok "barátságot" és újra összeszoktok kibővülten is. Majd nagyobbként jobban el is tudja "mesélni" neked, mi történt vele a bölcsiben, ami szintén sokat számíthat mindkettőtöknek.
A kicsi miatt, az ágya talán messzebb kerül (?), a szopásról leszoktatod, és biztos, hogy egyre kevesebb figyelem jut majd rá tőled és az egész családtól - ez elég feladat neki (és neked) lelkileg. Akkor is, ha ő most napközben lazának tűnik, a szopikkal és az éjszakai extra "anya-adagjaival", amikor csak az övé vagy, gyanús, hogy pont ezt lazaságot kompenzálja. A beszoktatás is kicsit hazárdos utolsó hónaposan. Plusz, mint írták már, az új közösségből könnyen betegségeket hozhat haza majd az újszülöttnek, csecsemővel meg elég macerás lehet majd az időpontra indulás, közlekedés, még ha az utolsó pillanatban ugraszthatsz is mást, késés és morgolódás a vége.
Szóval szerintem kíméletesebb és kevésbé kapkodós megoldás lenne várni egy fél évet, vagyis legalább a pici 3 hós koráig. A segítségeid pedig pl. inkább kérd meg, hogy a kicsire vigyázzanak, amíg te a naggyal kószálsz kicsit kettesben és hidd el, hálás lesz érte akkor is, ha egyébként mással is jól elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!