Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaságra szoktatás...

Szobatisztaságra szoktatás hogyan?

Figyelt kérdés
Fellépős Wc szűkítőt vettünk, szépen felmászik rá, örül, ha felülhet rá. Azonban nem tudom, milyen időközönként ültessem fel rá? ha én elmegyek WC-re, akkor utána ő is üljön fel? Vagy amikor gondolok egyet, akkor tegyem fel rá? Ha a fiamon múlna, a fél napját a wc töltené.
2010. ápr. 21. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Az lenne az igazi, ha ő maga szólna, mikor jön a pisi/kaki. Nem tudom hány éves, de ha még nem érzi mikor jön, akkor nem érett a szobatisztaságra. Ha nagyon szeret rajta ülni szerintem hagyhatod, de azért add értésére, hogy ez a hely mire való.
2010. ápr. 21. 14:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem 20 hós a kisfiam és már nappal szobatiszta, csak estére adok rá pelust. Nappal meg szól ha kell pisilnie, vagy egyedül megy a bilire és letolja a naciját és pisil egyedül. Én mondjuk már korán 7 hós korától elkezdtem biliztetni. Minden tisztábatételnél ráültettem a bilire és pisilt is bele, 1 éves korától meg a kaka csak a bilibe megy, nyög ha kakilnia kell és akkor megyünk a bilire. Húsvét óta meg nem adok rá pelust. Első nap még át kellett öltöztetni egy párszor, második nap már csak 1x és azóta meg egyszer se.

Szóval ha jól értem akkor pelusos, szerintem Te is minden tisztábatételkor ültesd rá akkor a wc-re, ha nem bilit használtok.

2010. ápr. 21. 14:49
 3/7 A kérdező kommentje:
tudja mire való, pisil, kakil a WC-be.
2010. ápr. 21. 14:50
 4/7 anonim ***** válasza:
én azt a ritmust követtem,amit én is éreztem. a szobatisztaság pedig úgy jött, hogy sima bugyit húztunk, hogy bepisiljen, soha nem szidtam le, de mindig azonnal tiszta alsót kapott. a cél ezzel az, hogy érezze, hogy bepisilt, ami a pelenkával szerintem nem mindig van meg. így aránylag hamar rájött, hogy mikor kell szólni.
2010. ápr. 21. 14:51
 5/7 A kérdező kommentje:
ok, akkor minden tisztábe tételkor ráültetem. De miután pisilt levegyem, vagy hagyhatom rajta? mert állandó a cirkusz, ha le kell szálnia
2010. ápr. 21. 14:52
 6/7 A kérdező kommentje:
akkor lehet, beszerzünk egy csomó alsógatyát! :)
2010. ápr. 21. 14:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Szerintem ha pisilt akkor utánna vedd le, legalább is én levenném, hogy tanulja meg az arra való, hogy belepisilink és utánna meg le kell szálni róla, nem üldögélni rajta még.
2010. ápr. 22. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!