Kétgyerekes anyukák, leírnátok a tapasztalataitokat?
Nekem pont 2 év van a kettő között. Engem is riogattak, nekem sincs segítségem. Még a férjem se sokat tud segíteni. De a második babám egy áldott nyugis, jó baba, csak szopik, alszik, mosolyog egy kezemen meg tudom számolni, hány nyűgös napunk volt eddig (6 hónapos). Én úgy érzem nekem most semmivel se nehezebb mint egy babával volt.
A nagyobbam hisztis-dacos akaratos időszakában van, vele meg tesó nélkül is nehezebb lenne most mivel egyfolytában csak ellenkezik, meg próbálgatja a határait.
Nekem 3év van a kettő között. A nagyfiam még nem ovis, vagyis itthon vagyunk mind. A kislányom 4hónapos. az első napok egy kicsit káoszosak voltak, a lakás állandóan szaladt. DE! Már nem ijedtem meg attól ami várt rám. Tudtam, hogy nincs nyugis éjszaka, hogy 2óránként etetni-fejni kell, hogy mire az egyikkel kész vagyok jöhet a másik. Nem féltem elfogadni a segítséget sem, nem gondoltam, hogy csak a selejt kéri a nagyszülőket, főleg az első hetekben. Amikor apa is itthon volt és foglalkozott a picikkel, gyorsan kimostam, kitakarítottam, feltöltöttem a hűtőt és kész. Amikor 3an voltunk, csak egymésra figyeltünk.
Tényleg rutinosabb az ember, tudod, hogy mikor-miért sír a pici, nincs belőle gond ha kiabál 2percet, amig a nagy a wc-n ül. Nálam gond a tejkérdés is. A kisfiammal állandóan lelkiismert-furdalásom volt, hogy tápszert is kap (4hósan), most ha nem elég a tej automatice nyúlok a dobozért, mert tudom, hogy ettől még tökéletes kislányom van! Sőt én sem vagyok rossz anya. Rutinosabban kezdtük a gyümölcsözést is, már nem kell várni a "tanácsokra", van tapasztalat. Tudom, hogy mik azok a hibák amiket nem akarok mégegyszer elkövetni pl: ölben altatás 18hóig :)
Amint lehet jöhet a következő, már alig várom, hogy újra terhes lehessek!
Nálunk 22 hónap a korkülönbség. Eleinte elég fárasztó lesz az biztos, de mivel tudod mi vár rád, nem fog váratlanul érni.
Én amibe csak lehetett bevontam a lányomat. Pl. ő mosta a fiam hátát, ő krémezte, levetkőztette a maga módján, levette a pelusát fürdés előtt stb. Szoptatás közben általában mesét olvastam, vagy a délutáni alvásnál szopi közben a lányom odabújt mellénk és úgy aludt el.
Segítség nálunk sincs, de általában az első pár hónapban alszik a pici és addig a nagyobbal lehet társasjátékozni, játszani, rajzolni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!