Óvodásnak elég a gyógyszertári aszkorbinsav immunerositesre?
A gyógyszerész azt mondta h kb olyan 3000mgos az a fajta c vitamin. Valakinek van ilyesmi tapasztalata? Erősebb hatású c vitamin mint egyéb gyerek c vitaminok?
Elmelkedem. Tavaly elég sok mindent össze szedett az ovibol hiába adtam neki egyéb vitaminokat.
A C-vitamin biológiailag aktív megjelenési formái az L-aszkorbinsav és az L-dehidroaszkorbinsav.
A fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetből, ami alkotóeleme az egyik fajta húgykőnek. Ha valaki ekkora adagot akar szedni, fokozatosan kell növelnie az adagolást, hogy a szervezete hozzászokjon.
AZ ASZKORBINSAV TÍPUSAI
A C-vitamin legtisztább formája az L-aszkorbinsav, ami természetesen megtalálható az egyes élelmiszerekben, különösen a citrusfélékben. Porított kiegészítőként az aszkorbinsav savanyú és fanyar és nagy dózisban gyomor irritációs is okozhat. A kalcium-aszkórbát is az aszkorbinsav egy változata, ami során kémiailag kalciumhoz kötötték a savat, így egy olyan anyagot kaptak, ami szelídebben hat a gyomorsavra és leginkább a bélben szívódik fel.
AJÁNLOTT NAPI BEVITEL
Az emberi faj egyike azon kevés emlősöknek, akik nem képesek szintetizálni az aszkorbinsavat, így folyamatosan kell azt pótolni az étrendi forrásokból. A napi ajánlott bevitel 70-125 mg között mozog, azonban egyes kutatók úgy vélik, hogy a jó egészség megőrzéséhez naponta 1000-3000 mg C-vitamint kell szedni. A természetes aszkorbinsav gazdag forrásai a csipkebogyó, a citrusfélék, a kivi, az eper, az édes burgonya és a paprika .
Héé ne veszekedjetek!
A cebion szinte mit sem ér. Pici korában szedte de mióta ovis x*rt nem ér.
Legutóbb haziorvos írta fel neki úgy kiadták.
Én is úgy tudom, mint az utols, hogy kb. 120 mg-ra van szükség. Na ha most ennek a tízszeresét is vesszük be immunerősítés címen, akkor is még csak 1200 mg. te meg ovisnak akarsz 3000 mg-ot adni? Még a gyógyszertári 1000 mg-os c-vitaminra is az van írva, hogy napi egy max. 2 tabletta, de az felnőtteknek készül.
A tiszta aszkorbinsav felszívódása kérdéses, lehet hogy beadsz belőle pl. 100 mg-t, de csak 10 szívódik fel. De mivel ehhez nem értek, mert nem voltam ott amikor ezt vizsgálták, így nem akarom biztosra állítani itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!