Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy gyerek mindig azt az...

Egy gyerek mindig azt az ujját kezdi el cumizni, amilyen kezes lesz? Tehát aki jobb kezes, az akkor babakent a jobb kezén lévő ujját kezdi el cumizni?

Figyelt kérdés
Remélem értitek :)

2016. aug. 29. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel. Én a jobb kezemet cumiztam, és jobb kezes vagyok. A fiam fél éves, ő a bal kezét cumizza, de mindenért a jobbal nyúl, így a cumi bent maradhat. Kíváncsi vagyok milyen kezes lesz.
2016. aug. 29. 12:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem. A gyerekek zöme kétkezes egy darabig, az, hogy melyik agyfélteke dominál, ergo milyen kezes lesz, lényegesen később derül ki biztosan. Általánosságban elmondható, hogy amikor már eljut a pápá-ig, tehát integet, akkor ha ezt már egy kézzel teszi és jellemzően mindig ugyanavval, valószínű az lesz a domináns kéz. Ez az egyik legkorábbi jele, de sok gyerek még azt is 2 kézzel, össze-vissza, felváltva teszi. Csecsemőkorban ez még egyáltalán nem állapítható meg.
2016. aug. 29. 12:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Bár lányom semmit nem cumizott,de minden gyerek két kezes. Kb 2-3éves korában jön elő inkább,milyen kezes lesz. Lányom nemsoká 4 éves lesz,enni mai napig két kezével eszik,attól függ hová teszik le elé az evőeszközt,vagy melyik oldalról nyújtják neki. De ennek ellenére bal kezes lett,irni,rajzolni csak és kizárólag a balt használja. Az evés meg ugye azért sokszor jobbos,mert mindenki jobbos a családban,megszokásból jobbra pakolják neki is. Illetve úgy fogalmaznék inkább,a családban egy unokatesom balkezes csak anyai ágon,pont egy napom született lányommal,csak ő már kb 16 éves. Édesapám pedig két kezes,alapvetően jobb,de ballal is tud írni. Ö lehet balos lett volna,és ráerőltették a jobbot csak. Én jobb kezes vagyok írásban,evésben,de rengeteg mindenben balos. Pl a bal kezemben van a szivacs nosogatásnál,vagy a tenyérbe tapsolásnál a bal van felül,én amerikai fociban a jobb lábam tenném előre és a rollert is ballal hajtom,a mozgólépcsőn is ballal kapaszkodom,a táska a jobb vállamon van,a jobbosoknak ált a balon szokott. A lányomat is a jobb kezemmel viszem,mig minden jobb kezes ismerösöm a bal kezével.
2016. aug. 29. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Szerintem ez az iskolában dől el spontán.

Amikor írni tanulnak, és a tantónéni megkéri a gyerekeket, hogy akkor most tetszőleges kezükkel kezdjék el rajzolni a levegőben a betűket.

Pl ha labdajátékok vannak, a nyerek olyan lábas lesz amelyik lábával alapból is kezdi a lépést, mert az a lába erősebb valamennyivel így azzal fogja rúgni a labdát.

Itt is amelyik karja erősebb és könnyebben tartja a levegőben azt használja majd.

2016. aug. 29. 12:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálam és most a kisfiamnál pont fordítva volt. Én bal kéz cumi, jobbkezes lettem. Fiam fordítva :) Szerintem azért, mert akkor az ügyes kéz szabadon marad :) De lehet, hogy másnál máshogy van, mert eleve az ügyes áll kézre a cumizáshoz is...
2016. aug. 29. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:
6 éves fiam a bal kezét cumizta, de egyértelműen és hamar láthatóan jobb kezes lett. 4 évesem nem szopta az ujját, cumit használt, úgy tűnik ő bal kezes. 2 hónaposom pedig a jobb kezét használja cumizásra, kíváncsi leszek rá, milyen kezes lesz. Szóval nem látok törvényszerűséget benne.
2016. aug. 29. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:

A fiam a bal hüvelykujját kezdte szopni kb 4 hónaposan, pár hónap múlva abbahagyta.

Most a kanalat a jobb kezèben fogja. 15 hónapos. De nem kiabálnám el, hogy jobb kezes lesz. :)

2016. aug. 29. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én meglátásom szerint pont nem így van. Az én kislányom a bal keze második, harmadik ujját szopja és pont ezért minden mást a jobb kezével csinál. És ez szerintem teljesen logikus így!
2016. szept. 1. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!