A ti gyereketek hány éves koráig igényelte, hogy elalvásnál ott legyetek mellette?
Kezdetben a szoptatásba aludtak bele a gyerekeim, aztán olyan 8-9 hónapos korukban már szomorú is voltam, hogy amikor kivettem a szájukból a cicit és be akartam tenni őket az ágyba, akkor mindig felébredtek.
Persze nem volt gond, mert ott hagytam őket, és akkor elaludtak egyedül is.
Valahogy én az a típus vagyok, hogy kevés türelmem van ott ücsörögni, mindemellett szép szokásnak tartom, szóval ha nem tart sokáig (mondjuk 5-10 perc), akkor miért ne?
Nekem viszonylag egymás után vannak a gyerekeim, így erre nem is volt mód.
Viszont azt gondolom, hogyha a szülőknek ez már terhes valami miatt, akkor egy 5 évessel már lehet "tárgyalni".
Találjatok ki közösen valami elalvás előtti rituálét (mit tudom én 7 puszi és egy fejsimogatás, vagy valami amit élvez), és megbeszélitek, hogy már nagy fiú, és utána egyedül is el tud aludni (mint az oviban? gondolom ott ez nem probléma).
Ha meg nem terhes, akkor csináljátok, lehet hogy jelezni fogja, ha nincs rá szüksége.
A nagyot másfél éves koráig altatnom kellett, aztán hirtelen leszokott róla. Következőre meg kaptam egy olyan gyereket, aki már újszülöttként is azt szerette, ha bevágtam egy sarokba, és elaltatta magát, kifejezetten utálta, ha ringattuk. :)
Szóval nálunk van mese, éneklés, jóéjt puszi, és otthagyom őket, elalszanak szépen maguktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!