Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megőrülök! Visszaadjam a...

Megőrülök! Visszaadjam a cumit lányomnak?

Figyelt kérdés

2,5 éves. 2 hete elhagytuk, illetve elvettem tőle, de azt hiszem nagy hiba volt. Azóta nincs egy épkézláb napunk, a lefektetés mind délután mind éjjel kicsúszik, nehezebben nyugszik meg, és még az éjjel is felkel. Nem hiszem hogy sokáig bírom, mert a hisztijei is kimerítőek. Van egy kistestvére, aki cumiját elvette azóta néhányszor.

Nem rendszerint, és ahogy rászólok rögtön kiveszi a szájából, de arra következtetésre jutottam ezekből a dolgokból, hogy még nincs "felkészülve", hogy ne cumizzon., Tudom, hogy ideje leszokni, meg igazándiból csak azért vettem el, mert mindenki ezt hajtogatja, meg aztán a védőnő is azt mondta, hogy már látszik a fogain.:( Elég stresszes itthon a helyzet, és ha ez nyugtatná olykor, jó lenne. Nem, tudom mi lenne a helyes, hogy még próbáljak meg türelmes lenni, hogy hátha 2-3 heten belül leszokik róla, de addig is vitázunk még párat, vagy adjam oda, és mindenki boldog?

2010. ápr. 19. 15:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az nagyobbbb lányom 5 a fiam pedig 4 éves koráig cumizott. Nem lett semmi baja a foguknak. Szerintem add vissza neki nyugodtan.

A kisebbik lányom egyeltalán nem cumizott. Még pár hónapossan se. Neki nem kellett a cumi.

De ha egy kisgyereknek biztonságot ad, megynyugtatja, akkor nem szabad elvenni tőle.

2010. ápr. 20. 22:17
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A cumit visszaadtam, aminek a hátulütője az, hogy így egész nap kéri, sír érte, valamint a délutáni alvásnál inkább bepisilt, de nem akart kijönni, gondolom mert félt, hogy elveszem a cumit. Remélem pár nap alatt ez helyrejön, mert eddig ügyesen szólt a pisilés miatt.

A lényeg, hogy oviig szokjon le, legalább napközben róla. Erre még van kb fél évünk.

2010. ápr. 21. 18:48
 13/13 anonim ***** válasza:
nálunk ugyanez volt, elvitte a nyuszi...2 napig nem is volt gond, mesélte mindenkinek (2 éves a fiam, csak alváshoz használta a cumit). aztán éjszaka állandoan, oránként felébredt, felsírt, tejet, kakaot kért (ez még mindig cumibol volt neki), hurcoltatta magát, alig aludtam. ráadásul munkába járok, nem bírtam nappal sem...visszaadtam neki, lehet hiba volt, de még hetekig nem bírtam volna ezt a nemalvást:(((((((ujabb mesét kell majd kitalálnom és kiállni mellette:((((
2010. ápr. 24. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!