Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megőrülök! Visszaadjam a...

Megőrülök! Visszaadjam a cumit lányomnak?

Figyelt kérdés

2,5 éves. 2 hete elhagytuk, illetve elvettem tőle, de azt hiszem nagy hiba volt. Azóta nincs egy épkézláb napunk, a lefektetés mind délután mind éjjel kicsúszik, nehezebben nyugszik meg, és még az éjjel is felkel. Nem hiszem hogy sokáig bírom, mert a hisztijei is kimerítőek. Van egy kistestvére, aki cumiját elvette azóta néhányszor.

Nem rendszerint, és ahogy rászólok rögtön kiveszi a szájából, de arra következtetésre jutottam ezekből a dolgokból, hogy még nincs "felkészülve", hogy ne cumizzon., Tudom, hogy ideje leszokni, meg igazándiból csak azért vettem el, mert mindenki ezt hajtogatja, meg aztán a védőnő is azt mondta, hogy már látszik a fogain.:( Elég stresszes itthon a helyzet, és ha ez nyugtatná olykor, jó lenne. Nem, tudom mi lenne a helyes, hogy még próbáljak meg türelmes lenni, hogy hátha 2-3 heten belül leszokik róla, de addig is vitázunk még párat, vagy adjam oda, és mindenki boldog?

2010. ápr. 19. 15:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

nem elvenni kell csak úgy mindig magyarázat nélkül,hanem szépen elmagyarázni:)

én mindig jon-kate és a 8gyerekből vettem ötletet:)Azt kell neki mondani,hogy ennek és ennek a kisbabának adjuk mert ő még kicsi te meg már nagylány vagy.

ha nem tetszik ez akkor fokozatosan csökkentsd,egy idő után be fog állni

szegény gyerek:S

2010. ápr. 19. 15:48
 2/13 anonim ***** válasza:
Szia! Hát, én 5 éves koromig cumiztam, anyu elmondása szerint, mégis nagyon szépek a fogaim, és sosem volt fogszabályozóm. Nagyon pici még, szerintem még ne vedd el tőle, ez biztonságérzetet ad neki. Ne másokra hallgass, azt nézd, hogy a kislányod mitől érzi jól magát. Ahány védőnő, annyiféle tanács...
2010. ápr. 19. 15:52
 3/13 anonim ***** válasza:

Én biztos visszaadnám neki. Cumizzon, ameddig szüksége van rá. Minden erőltetett dolog csak visszaüt egy idő után.

Ráadásul pont a cumizás olyan dolog, hogy ha elveszed a cumiját, hamarosan úgyis rájön, hogy ott az ujja, és ha az ujjszopásra rászokik, arról sokkal nehezebben és később lehet leszoktatni (és az tényleg deformálja a fogait)

Egyébként az én lányom is nagy cumizós, 2,5 éves volt, mikor volt fogorvosi ellenőrzésen, és cseppet sem torzult a fogsora a cumizás ellenére sem.

2010. ápr. 19. 16:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor a Nők Lapjában kérdezték erről a Vekerdy Tamás pszichológust.Hasonló volt a szitu,elvették a gyerektől,és onnantól se éjjelük se nappaluk.A határozott vélemény:VISSZA KELL ADNI!Az más dolog,hogy korlátok közé helyezed a cumizás(délutáni,éjszakai alvás,ha olyan helyen vagytok,ahol sok az idegen(mivel ez megnyugtatja)stb.,de így elvenni NEM SZABAD.Az én kisebb gyerekem 2 éves,és nagyon sokat cumizik.Engem nem zavar,más pedig ne szóljon bele.Előbb utóbb el fogja hagyni.
2010. ápr. 19. 16:13
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A cumit nem csak úgy elvettem, igazság szerint a húsvéti nyuszi vitte át a két házzal arrébb lévő nemrég született kisbabának. A választási lehetőséget is megadtam neki, kérdeztem, hogy mit vihet el a nyuszi a kisbabának, cumit, vagy pelust? Ő mondta a cumit, meg is dicsértem, és korábban már beszéltünk róla, hogy mikor összefutottunk az utcán, és épp sírt a baba, az azért volt, mert "nincs cumija".

Én nem látom a fogain, hogy olyan vészesek lennének, talán egy kicsit előrébb hajolnak.

Amúgy kiskorától kezdve úgy szoktattam, hogy csak alváshoz, vagy ha hosszú úton voltunk és már nyűgös volt, kapta meg.

2010. ápr. 19. 16:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:az általam említett példában sem csak úgy elvették,hanem a cica vitte el.
2010. ápr. 19. 18:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Megint én.Ha csak alváshoz adod neki,akkor pláne add vissza szerintem.Előbb utóbb elég érett lesz ahhoz,hogy elhagyja.
2010. ápr. 19. 18:47
 8/13 anonim ***** válasza:

na én akkor nem szóltam,szerintem tök jól csináltál mindent.

velem is így játszottak, le is szoktam:)am oviban úgyis le kell tennie, mert ott már nem lehet

2010. ápr. 19. 19:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi esetünk: 2,5 évesen született a kistesója, fél évig együtt cumiztak. Mondogattam én neki úgy, mint te, de semmi hasznom nem volt. 3 éves kontrollon a doktornéni mondta, hogy hozza el, mert vannak itt kisbabák, akiknek nincs. Aznap már cumi nélkül aludt, azóta sem említette egyszer sem! Bár 2-3 napig izzadt és dobálta magát alváskor, a szívem megszakadt, de nem adtuk vissza és gond nélkül el is alszik egyedül, most már ovis, ott is. A huginak meg előszeretettel nyomja a szájába. :)
2010. ápr. 20. 08:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom 2,5 éves, beszélünk róla, hogy elvisszük a cumit egy kisbabának, akinek még nincsen, de nem akarja odaadni.

Úgyhogy korlátoztuk a cumihasználatot és csak alvásokkor adom neki. Nem is kéri napközben, de alvás előtt jön, hogy anya cumit kérem.

Már arra is gondoltam, hogy kidobatom vele a kukába, szeret mindenfélét kidobni, és tudja, hogy ami a kukába kerül az nincs, de ez mégiscsak a cumi...

Szóval mi még használjuk.

2010. ápr. 20. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!