Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dackorszak vagy nem érett a...

Dackorszak vagy nem érett a bilire?

Figyelt kérdés
2 éves volt a fiam februárban 3 hete bilizgetünk nappal első héten tök jól ment ,egész héten 1 szer volt baleset,és volt hogy szólt is,máskor ráültettem és ha kellett pisilt!Tudja mondani hogy kaka tudna szólni is ha akarna,szombaton és ma is azt játsza hogy kérdzem bólogat hogy nem és komolyan mondom 10 másodpercre rá bepisil.Annyira kiakadok már miért csinálja ezt mikor már megmutatta hoyg tud ügyes lenni,hagyjam vagy csak dacol?Ti voltatok már iylen helyzetben,nem tudom mi a helyes!
2010. ápr. 19. 12:27
 1/6 anonim ***** válasza:

érdemes várni, pelenkázni.

Ha majd jó idő lesz, és le lehet róla venni, fogja kérni a bilit, vagy wc-t, amikor kell. Nem érdemes erőltetni.

Türelem.

2010. ápr. 19. 12:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne akadj ki, azzal csak rosszat teszel! A bilizés - pláne kisfiúknál - nem megy egyik napról a másikra. Pár nap után még ne várj eredményt! Sose szidd le, hagyd a maga tempójában fejlődni, nyáron legkésőbb tuti szobatiszta lesz.
2010. ápr. 19. 12:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kisfiam két és fél éves.Kb két hónapja kezdtük,és ott tartunk,hogy egyik nap szépen szól hogy pisilni kell,egész nap nincs baleset,másik nap meg szinre öltöztetem egész nap,mert már csak akkor szól ha becsorgott.Kaki meg csak a peluba sikerül.Ma pl ráadtam a pelust,de ennek ellenére szól ha pisilnie kell.Légy türelmes,ne erőltesd,és főleg ne szídd meg ha bepisil.Szépen mond neki minden alkalommal,hogy legközelebb ha jön a pisi szólj anyának,megyünk a bilire.Amúgy a bilibe nekem nem nagyon pisilt,így kipróbáltam a Wc-t.Eléállítom,megfogom a kis kukacot és hajrá:-)Ez jobban tetszik neki,gyakrabban is szól,nagyon kevés már a baleset.
2010. ápr. 19. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Korai még aggódnod. Ahogy a többiek is írták, ne erőltesd, mert annál rosszabb! Idő kell a gyerekeknek, hogy megtanulják használni a bilit, és mindenki a saját maga tempójában tanulja meg. Egyik napról a másikra ne várj csodát, hidd el, már az is nagy eredmény, hogy időnként sikerül!

Az én fiam március közepén múlt el 2 éves, és mi is kb ott tartunk, ahol ti. Reggelente hagyom meztelenkedni kicsit, olyankor magától veszi elő a bilit, és pisil bele. Napközben azonban sosem szól, ha kell neki, és a kakit sem hajlandó a bilibe intézni. Eddig a kaki csak kétszer sikerült bilibe, egyszer én ültettem rá, egyszer pedig ő akart ráülni.

Én még nadrágpelenkát adok rá napközben, és éjjelre is. A tapasztalatom pedig az, hogy babaúszáson még a két és fél évesekre is ráadják a pelenkát! Nincs elkésve még az a kétéves kicsi, aki nem szobatiszta!

Ha nagyon erőlteted, és szidod, abból akár szorulás is lehet. Láttam már ilyet a baráti körben... Az lett a vége, hogy a gyerkőc sírva fakadt a kakilás gondolatára is, és hónapok kellettek, mire javult a helyzet türelemmel, és gyógyszerekkel...

A nyár remek alkalom lesz, hogy kialakuljon a szobatisztaság, hiszen lehet majd meztelenkedni, nem akadályozza a kicsit a sok ruha, és a saját tempójában tanulhatja meg, hogy mennyivel jobb az élet pelus nélkül.

Javaslom, az Elmo bilire szoktatós DVD-jét is, nekünk sokat használt, a gyerkőc játszva tanul meg bilizni, kezet mosni, és kultúráltan használni a wc-t.

Ne aggódj, és ne erőlködj, hidd el, biztosan nem marad pelenkás a kisfiad! :)

2010. ápr. 19. 12:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi midnenkinek a választ!3. hete csináljuk amúgy,Elmot nézzük képes egymás után 3szor is megnézni annyira tettszik neki,csak azt nem értem ami egyik nap megy másnap miért nem akarja,de ez van beletörődöm,az állva pisilést ki fogjuk próbálni,amúgy wc szűkítőnk is van esti fürdés előtt azt használjuk!Nem szoktam leszidni mert sok helyen olvastam hogy inkább dicsérni mint szidni,de mostanság annyi minden jött össze és lehet én vagyok a ludas ma ,mert nem volt türelmem ma igazán semmihez!Hagyom inkább a csudába nem akarom szenvedtetni és megbántani sem a lurkót,hisz amúgy olyan ügyes kisfiú!Köszi mindenkinek!
2010. ápr. 19. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én lassan 3 éves lányom szintén ugyan ilyen volt mint a Te kisfiad,de én rájöttem arra ,hogy még nem érett rá..nem akarja.Tehát én adtam rá pelust és ha ő úgy gondolta levette és pisilt a bilibe..ha nem akkor meg nem.Aztán 2,5 éves elmúlt mikor hétfőn még volt pelus..kedden pedig már a wc-be pisilt és kakilt egyedül.Ettől a naptól kezdve a lányom teljesen szobatiszta...éjjel sem pisilt/pisil be :)) Pedig nem erőltettem..csak akkor ő úgy érezte már wc-be szeretné elvégezni a dolgát.Remélem segíthettem...további szép napot :))
2010. ápr. 19. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!