Talán túl korán akarom a 2,5éves kisfia át rászoktatni a bilire?
Kb 3hónapja nem adok rá itthon pelust.kb óránként ráültetem a wc-re,pisil is. És mindig mondom neki,hogy szóljon hogyha kell.de sosem szól,hanem bepisil.És ha meg ráültetem a wc-re,akkor meg hisztizik.
Ezek szerit még várnom kellene...?
Erőltetni nem szabad, meg kell érnie rá.
Mi tettünk egy bilit a wc-mellé elmagyaráztuk mire való. Ott volt kb 2 hónapig is, aztán egy nap szólt a kicsi, hogy bilibe pisil. Megdicsértük, büszke volt. És magától letette a pelust kb. 4-5 nap alatt. Még éjszaka sem kellett utána.
3 hónapja? zt hívják rákényszerítésnek, nagyon nem szabadna mert pont ellenkezőjét érheted el :(
inkább add vissza rá a pelust és majd ha mondja, hogy bilizni akar, akkor 2 nap alatt szobatiszta lesz!
Akkor ezek szerint azt mondjátok,hogy még adjam rá a pelust...
És pont ezért gondoltam,hogy mostmár szobatisztának kéne lennie,mert mindenhonnan az jött,hogy már másfél évesen le kell tenni a pelenkát ha otthon vagyok meg ilyesmi....
Eröltetni én sem akarom...csak azt hittem,hogy már elég idős hozzá...
Szia!
Az én fiam is ebben a hónapban volt 2,5 éves.Nyáron próbáltam a szobatisztaságot de nem akarta az Istenért sem.Nem szólt még akkor sem ha bepisilt vagy bekakilt.Hagytam,hogy majd jövőre.Most 1 hónapja úgy nézett ki,hogy mehetne oviba így gyorsan újból nekiálltam és nagyon ügyes volt.100 szorta jobban ment mint nyáron, de abbahagytam mert nem mehet oviba és nem akarok télen ezzel szenvedni.De este pelus nélkül van fürdés előtt és akkor is rászokott ülni a bilire.Ne tudd meg ,hogy én is mit hallgatom,hogy már rég szobatisztának kellene lennie.De leszarom magyarul őket.Hagyd majd tavasszal nekiálltok.
ezek szerint még nem vagyunk lemaradva semmivel... most megnyugodtam...
ma már pelusban volt...akkor én sem fogom eröltetni a dolgot. azért azt mondtam neki,hogy szóljon,hogyha kakilni kell.persze semmi.... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!