Egy 2 éves kisfiút és egy 4 éves kislányt 10-15 percre egyedül hagyhatom a házba?
Ne viccelj!
Komolyan kérdezem, te mit csinálsz a gyerekekkel, amíg elmész vécére? Nagyobb ügyek esetén az is van tíz perc.
Vagy ha hoz a postás egy ajánlott levelet, kimész, aláírod, megszabadulsz tőle, az is van 10 perc. Nem fog rád várni, amíg felöltöztetsz két gyereket, hogy kividd őket magaddal.
Nálunk ilyenkor az volt, hogy bezártam őket a gyerekszobába, ami tökéletesen gyerekbiztos, megmondtam, hogy kimegyek begyújtani, és addig játszottak. Tudták, ha bármi kell, jönnek, szólnak. Mondjuk nem tudok annak se őszintén örülni, mikor ilyenkor jut eszükbe, hogy éhesek, szomjasak, pisilni kell.
A kisebb lehet, hogy tíz percet még elvan járókában, esetleg a nagy is beülhet mellé játszani.
De a legjobb, ha a lakásban nincs olyan helyiség, ahol állandóan figyelni kéne, hogy mit csinálnak, mihez nyúlnak hozzá.
Pl. mire meghámozok pár szem krumplit, vagy megfőzök, addig is elvannak pár percig egyedül, mert éppen nem rájuk figyelek, csak hallom őket.
Egyébként ki kell, hogy ábrándítsalak, nekünk tavaly olyan rossz minőségű volt a fa, hogy bőven elment fél óra, mire begyújtottam. Nem tíz perc. :/
Ha ezt előre tudod, menjenek ki az udvarra veled.
Ha tényleg csak tíz perces dolgod van, akkor biztonságos környezetben tíz perc alatt nem esik bajuk. A nagy is tud szólni, ha bármi gond lenne a kicsivel.
Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani, nem az a céljuk a gyerekeknek, hogy az első adandó alkalommal öngyilkosok legyenek, amit hátat fordítasz.
Nekem éppen ennyi idősek, de nem hagynám őket addig magukra, az biztos. Ha nem gumiszobában laktok, akkor ez felelőtlenség!
Szerintem vidd őket ki magaddal.
És eddig hogyan fürödtél, főztél, stb.?
A gyerekszobát csináld meg biztonságosra, rakj rácsot az ajtóra, a gyújtóst meg vágjátok fel előre. Én alvásidőben csinálnám, vagy vinném magammal.
Hu mondjuk az szep, ha 5-kor begyujtasz 6 elott meleg se lesz... Nem biztos h van ertelme, amig rutin talan voltam fel ora is volt mire sikerult, de gyujtost mindig hetvegen vagy a nyáron vágunk ...minel szárazabb annal gyorsabb ...
Vagy csinalsz egy gyerek biztos részt agy viszed magaddal oket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!