Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elolvasnátok a gyereketekne...

Ti elolvasnátok a gyereketeknek a meleg herceges mesekönyvet?

Figyelt kérdés

Van valami amerikai mesekönyv ami pár éve íródott és nagy a sikere a svéd óvodákban. Lényegében egy Grimm-mese szerű történetet dolgoz fel, amiben a herceg megmenti a királylányt a toronyból, csak itt két herceg van, akik egymásba szerelmesek, mert melegek. Legyőzik a gonosz sárkányt, megmentik a királylányt, hazakísérik a királyhoz, aztán összeházasodik a két herceg egymással.

A svéd óvodai nevelők dicsérik a könyvet, mert már a kisgyerekeket is a toleranciára neveli. Ti mit szóltok ehhez?

2016. aug. 8. 13:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
19%
Most komolyan töröltették hogy a steril és meddő férfiak és nők betegek? Miért szerintetek mi az oka ha nem betegség? Basszus ennyi libsi bármit egy helyen!
2016. aug. 8. 20:51
 22/27 anonim ***** válasza:
76%
igen, elolvasnám neki ha érdekelné, hiszen ez is csak egy könyv a sok közül, egy más perspektíva. szerintem ez elvenni semmit nem vesz el a gyereketől, maximun egy érdekesség hisz más mint a többi könyv ami hagyományos sémát követ.
2016. aug. 8. 23:24
 23/27 anonim ***** válasza:
14%
Hú, erről még nem is hallottam sehol.De szerintem nem olvasnám el a gyerekeknek, egyelőre maradjon még ott, hogy királynő+királyfi. A királyfi+királyfi, vagy királynő+királynő felállásokat ráérünk később tisztázni.
2016. aug. 22. 09:20
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi a címe? Minden mesét előszűrök úgy hogy előbb én olvasom. Ha izgalmas, érdekes, jó a nyelvezet, akkor mehet.

Ha csak attól "izgi", hogy melegek vannak benne, de egyébként lapos, akkor nem olvasnám. De csak azért, mert az is téma benne, nem zárnám ki egyből.

De gondolom, magyarul nincs, a gyerek pddig csak azt érti, műfordító pddig nem vagyok, hiába érteném (mar ha van angol, német belőle).

2016. aug. 22. 12:24
 25/27 anonim ***** válasza:
29%

Én egyáltalán nem vagyok homofób. Nem is egy meleg haverom van, nagyon kedvesek, jó emberek, semmi baj velük. Ettől függetlenül nem biztos, hogy elolvasnám ezt a mesét a lányomnak. Nem tudom, gondolkodnék még rajta, de inkább a nem felé hajlok.

Az az igazság, hogy bármennyire is elfogadó vagyok a melegekkel kapcsolatban, a témának a szándékos feszegetése egyszerűen nem szimpatikus. Olyan erőltetett valahogy ez az egész, hogy most akkor szőjük ezt bele egy mesébe, hogy elfogadóbb legyen a gyerek.. Nekem nem meséltek a szüleim homokos mesét, mégsem vagyok velük szemben elutasító. Nem egy ilyen mese fogja erre megtanítani a gyereket. Olyan nevetséges, mikor egy témát így túlpörögnek...

2016. aug. 22. 12:38
 26/27 anonim válasza:
Olvasd el neki. Semmi sincs bennük, ami szégyelnivaló, ugyanúgy vállalható, mint egy heteroszexuális kapcsolat. A gyerek valószínűleg fel sem fogná, hogy ez nem olyan, mint a többi.
2016. okt. 4. 18:55
 27/27 anonim válasza:
100%
Ha lesz gyerekem, mindenképpen megfogom venni és elolvasni neki
2016. dec. 18. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!