Ti elolvasnátok a gyereketeknek a meleg herceges mesekönyvet?
Van valami amerikai mesekönyv ami pár éve íródott és nagy a sikere a svéd óvodákban. Lényegében egy Grimm-mese szerű történetet dolgoz fel, amiben a herceg megmenti a királylányt a toronyból, csak itt két herceg van, akik egymásba szerelmesek, mert melegek. Legyőzik a gonosz sárkányt, megmentik a királylányt, hazakísérik a királyhoz, aztán összeházasodik a két herceg egymással.
A svéd óvodai nevelők dicsérik a könyvet, mert már a kisgyerekeket is a toleranciára neveli. Ti mit szóltok ehhez?
Mi a címe? Minden mesét előszűrök úgy hogy előbb én olvasom. Ha izgalmas, érdekes, jó a nyelvezet, akkor mehet.
Ha csak attól "izgi", hogy melegek vannak benne, de egyébként lapos, akkor nem olvasnám. De csak azért, mert az is téma benne, nem zárnám ki egyből.
De gondolom, magyarul nincs, a gyerek pddig csak azt érti, műfordító pddig nem vagyok, hiába érteném (mar ha van angol, német belőle).
Én egyáltalán nem vagyok homofób. Nem is egy meleg haverom van, nagyon kedvesek, jó emberek, semmi baj velük. Ettől függetlenül nem biztos, hogy elolvasnám ezt a mesét a lányomnak. Nem tudom, gondolkodnék még rajta, de inkább a nem felé hajlok.
Az az igazság, hogy bármennyire is elfogadó vagyok a melegekkel kapcsolatban, a témának a szándékos feszegetése egyszerűen nem szimpatikus. Olyan erőltetett valahogy ez az egész, hogy most akkor szőjük ezt bele egy mesébe, hogy elfogadóbb legyen a gyerek.. Nekem nem meséltek a szüleim homokos mesét, mégsem vagyok velük szemben elutasító. Nem egy ilyen mese fogja erre megtanítani a gyereket. Olyan nevetséges, mikor egy témát így túlpörögnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!