Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hisztiző férj 2 éves mellett?

Hisztiző férj 2 éves mellett?

Figyelt kérdés

Sajnos a sok jó tulajdonsága mellett van egy nagyon hátrányos: nem igazán tud előre tervezni, időt menedzselni, ezért rendszeresen elkésik, megcsúszik, elfelejt/kifelejt valamit, majd ettől ideges lesz és - nem tudok rá szebb szót - hisztizik.

Nagyon hasonlóan, mint egy kisgyerek, de a mély és erős hangja miatt tőle ijesztőbb egy gyerek számára.

Próbáltam beszélni vele, hogy a gyerek előtt ezeket az indulatkitöréseket fogja vissza, mert megijeszti vele. Egyetért, pár napig odafigyel, aztán indul előről.

Nem tudom, hogyan tudnék hatni rá. Persze, velem is előfordul, hogy felmegy a pumpa valami miatt, de nyugalmat erőltetek magamra a gyerek jelenlétében és nem ordítom el magam.

Egyébként jó és gondos apa, ez az egy hülye tulajdonsága van. A gyerekre nézve azért káros, mert nem tudja hova tenni a helyzetet, csak megijed tőle. (Ha mondjuk az útra futna ki és RÁkiabálna, az más, mert akkor a gyerek is sejtené, hogy disznóságot csinált és van ok-okozat.).

De sokszor velem kiabál, a gyerek meg csak megrettenve néz, mert nem egyértelmű neki, hogy mi történik, a hang viszont ijesztő.

Nagyszülőknél töltött időt, utána anyukám jelezte, hogy eleinte megijedt, elbújt a hirtelen, ijesztő hangoktól (hirtelen kutyaugatás, telefoncsörgés - mind magas, erős hangok), vagy ha elejtettek valamit és csattant. Pár nap után ez elmúlt, de jelezte, hogy szerinte gondoljuk át, mi lehet az eredete, mert nem normális, hogy így reagált a zajokra. Mivel néhány nap után elmúlt, elég gyanús, hogy nem ösztönös félelem volt, hanem "tanult".

2016. aug. 8. 08:26
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Mintha az én férjemről írná....pont ilyen.Egy igazi hisztis pöts.2 gyerekünk van,meg tudnak rémülni Ők is.Sajnos nála az is előfordul,hogy csapkod(az asztalra,laptopjára),vagy dobálózik(a telefontját hajítja a sarokba,vagy a távirányítót).Aztán persze meg van lepődve,amikor a 3.5 éves lánya azt kiabálja,hogy:elegem van,és ami a kezében van elhajítja.A nagyobb gyerekünk szerencsére egy jóval nyugodtabb természet,Rá nem hat az apja.Nem akarlak elkeseríteni,de nálunk a 10 év alatt nem lett jobb.Sőt.Ahogy "öregszik"(40+) egyre hisztisebb....kíváncsi vagyok mi lesz,ha a gyerekek kamaszkorúak lesznek.Az egész napunk vívásból fog állni.
2016. aug. 8. 08:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Enyém is hisztis, én már feladtam, hogy valaha abbahagyja, csak szólni szoktam neki szenvtelenül, hogy fejezze be a hisztériát, mert ezzel nem ér el semmit.

Az ijedtség a kicsinél meg szerintem normális. Nem gondolom, hogy az apa miatt lenne mert akkor nekem is ilyenné vált volna az összes gyerekem.

2016. aug. 8. 09:04
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Sztem inkább az az ok, h nélküled volt a nagymamánál. Az én 2 évesem is megijed a hirtelen hangoktól.
2016. aug. 8. 10:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én párom is hasonló. Ha valami nem sikerül neki (többnyire szerelés közben), akkor káromkodni kezd, és amúgy is indulatosan kiabál, ha valami nyűgje van, és eleve nagyon hangos a hangja. Sokszor akkor is így beszél, ha valamilyen munkahelyi problémáról panaszkodik. Rá szoktam szólni, mert engem idegesít, és túl hangos. Két fiunk van. Sajnos az ő viselkedésükben is meglátszik ez, sok mindent átvesznek tőle, illetve sokszor a nagyobb (5 éves), engem utánozva szól az apjának, hogy ne kiabáljon.

Mivel ez egy alapjellemvonás, azon kívül, hogy minden alkalommal figyelmezteted, nem tehetsz mást. Ha amúgy is stresszes hangulatban van, akkor ilyenkor aztán velem kezd el hisztizni, ha nyugodtabb hangulatban van (attól eltekintve hogy éppen kiabál a számítógéppel, vagy a biciklivel éppen amit szerel :) ), akkor észreveszi magát, és próbál figyelni.

Néha a gyerekekkel és velem is türelmetlenebb mostanában (pl. ha beszélgetést kezdeményeznénk vele, de őt ez idegesíti, mert éppen valami másra figyel) engem ez jobban zavar.

2016. aug. 8. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!