Ti hogyan mérlegelitek, hogy mi az a téma, amit még a 6-7 éves gyerek előtt meg lehet beszélni?
Ha mindent feketén-fehéren mindent hall, akkor akár AZT is elmondhatjátok előtte... azért egy gyerekre nem kell minden problémát rátukmálni.
"dédszülő súlyos egészségügyi gondjai,élni nem akarása"
Nem mondanám el neki, főleg akkor,ha szereti a dédit. Elég sokk lesz neki az, ha majd meghal. Annyit el lehet mondani, hogy a dédi nincs jól, beteg. Személy szerint az élni nem akarásos részt kihagynám.
"nagynéni párkapcsolati problémái"
Ezt se részletezném előtte.
Az óvónő véleményét, ha nem flegma stílusban közölte, elmondanám neki. Gondolom semmi rosszat nem mondott az óvónő és nem igazán fogja érdekelni a gyerkőcöt más gyereknevelési tippjei :D
Szóval szinte mindent el lehet mondani egy gyereknek, persze úgy, hogy ő is megértse és ne legyen tőle lehangolt.
3 éves előtt ezeket a témákat. Annyit beszélünk róla előtte, ami számára is érthető. Dédi beteg, ezt tudhatja, de az élni nem akarást inkább négyszemközt.
Volt olyan, hogy napokkal később kérdezősködött olyanról, amiről azt hittem nem figyeli.
Óvónő véleményéről félig-meddig neki szánva motiváló célzattal mesélném.
A nagynénémnek én 4 évesen kerek-perec megmondtam a szüleim véleményét, ami igazából kevésbé volt sértő, mint az én előadásomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!