Ennyire nem "divat" ha egy kislány babázik?
4 éves kislányom mostanában nagyon szívesen játszik babákkal, öltözteti őket, eteti tolja a babakocsiban. Szeret barbizni is. Egy anyuka majdnem kiröhögött mikor meséltem neki, mert az ő ennyi idős lánya csak autókkal repülővel játszik, eszükbe sem jutna babát venni neki, inkább autózik a kislány vagy épít. A sógornőm szintén előadta nekem, hogy ő se venne babát a lányának mert inkább építsen vagy autózzon mint ilyenekkel játszon, vagy inkább foglalkozzon egy gyerek készségfejlesztő játékokkal. Én nem azt mondom hogy az enyém csak babázik, mert szívesen épít, kirakatok, társasozik, gyurmázik, rajzol, szinez, gyöngyfűzōzik, de miért lenne ekkora baj ha babával is játszik? Nem is értem komolyan miért hurrogtak így le mind a ketten!?
Ti lányotok szokott babázni?
Mindkét lányom babázott, kb. 9-10 éves korukig. Aztán jött egy évig a Monster High őrület:)
Az oviban is minden kislány babázik, sőt néha a fiúk is.
Én suliban dolgozom, a napköziben van egy játszósarok, ott néha még a fiúk is babáznak.
Nekem fiam van, de az oviban szinte az összes kislány szeretett babázni. Egyáltalán nem baj, ha szereti. De sok kislány meg nem szeret, ezzel sincs baj. Régebben jobban elvárás volt a gyerek felé, hogy a "nemének megfelelő" játékokkal játsszon, ezért volt több babázós kislány, és kevesebb olyan, aki autózott, épített. Most már hála az égnek, valamivel szabadabban kezelik ezt a szülők, és hajlandóak a lányoknak is építős játékokat, autókat, műszaki jellegű játékokat vásárolni.
Nem tudom, mit mondtak neked, nem voltam ott, de nem biztos, hogy lehurrogni akartak, csak talán félreérthető volt.
A nagyobbik lányom most 10 éves. Néha még ő is babázik. 4 évesen pedig mindene volt egy "fiú" baba - Karácsonyra kérte, hogy ne csak "lány" babái legyenek. Az volt az ő "kisfia" és mindenhova vinni kellett. A kisebbik lányom még csak most ismerkedik a babákkal (1 éves), de már most szívesen nézegeti, ölelgeti a nővére babáit is.
A húgomnak szintén 3 gyermeke van. A nagyobbik kettő lány, a kicsi fiú. A nagyobb lány szeret babázni, a kicsi inkább vonatokkal játszik szívesen. Viszont a kisfiú mindig azt lesi, hogy mikor szerezheti meg a lányok babáit és imádja csillogó ruhákba öltöztetni őket.
Minden gyerek más, nincs ezzel semmi baj. :-) Nekem inkább az a fura, ha egy kislány egyáltalán nem babázik - de nyilván olyan is van, nem tragédia.
Nem tudom, ez gyerekfüggő. A lányomnak babázós időszakai voltak, de nem ez volt a kedvence, sokminden érdekelte. Egyébként a fiam is játszott vele néhányszor. A lányom barátnője oviban viszont kizárólag babával játszott, az viszont nekem fura volt.
Nincs a babával semmi baj, sok készséget fejleszt.
Nagyon fiús kislány voltam. Ha babát kaptam, egyből katona lett belőle.
Aztán legnagyobb meglepetésemre a lányom kifejezetten "csajos" típus lett. Így ő mindként nemre jellemző játékot kap. Ugyanannyit tologat kocsikat, mint amennyit babázik, vagy baba helyett a plüsseit tologatja, pelenkázza, fésülgeti.
Mivel nekem jól esett, hogy nem b...gattak, hanem hagyták, hogy azzal játszak, amivel jól esik, én is így teszek a saját gyerekemmel. Ott a teljes készlet, azt vesz ki belőle, ami épp megtetszik neki.
Két könyékbeli vagy rokonság-beli anyuka véleménye azért még nem tükrözi feltélenül az átlag szokásokat. Sok kislány nem akar babaázni, mert egyszerűen nem érdekli, de biztos nekik is vennének babát, ha kérnének. Semmi baj nincs a babázással, bár az én lányomat is csak addig érdekli, amíg átöltöztetheti a babát, tehát a dolog konstruckiós része leköti, de sose játszott pl olyat, hogy "mennek a babák a közértbe vásárolni", tehát nem személyesíti meg a babákat (vagy csak fejben).Ilyeneket mindig a műanyag állatokkal játszott. Nem mintha bármi jelentősége lenne ennek, mert szerintem semmi nincs :)
Hogy miért hurrogtak le téged, az jó kérdés, talán aggódnak, hogy az ő lányuk miért nem akar babázni, és így próbálják leplezni, nem tudom. Barbieval kapcsolatban lehetnek mondjuk elvi/esztétikai kifogásaik, de ma már tényleg millióféle ízlésnek megfelelő babák kaphatók, biztos tud mindenki választani.
Az enyem babazik, 3 eves. Foleg mióta tesoja született, öltöztet, pelenkaz, babakocsiztat...
Nincs ebben semmi ciki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!