Miket tud (ott) gyermeked 2 évesen? Pl igazi puszit adni vagy megmutatni hány éves mikortól tudnak?
A lanyom pont 2 eves. Egyre szebben beszel, mindenki megerti, a heten kezdett tisztulni ennyire a beszede. Mondatokban beszel.
Mutatni nem tudja a kettot, de ha megkerdezed hany eves, mondja.
Mindent megert, es ha kerek valamot meg is teszi. Persze ha van kedve. 😉
Cipot, zoknit es nadragot fel es leveszi.
Levest is egyre ugyesebben eszi. Egyedul eszik persze.
Elszamol tizig, a 8 es 9-es felcserelesevel. 😂
Mar potkerekes biciklivel biciklizik. Nagyon nagy novesu, igy fizikalisan erett. De ahogy nezem agyba is. Amugy imadja a kismotort es a futobiciklit.
Minden gyerek maskepp fejlodik. En csak az en gyerkocomet irtam.
Ja, bolcsis, szepen vannak betegsegek. 😯
Puszit eleg reg ota ad igazit.
Bucsuzaskor koszon es integet.
Vagany, de most elkezdett felni a magassagtol. Van olyan csuszda, ami ji nagy, beutotta magat mar, azon nem hajlando lecsuszni.
A heten pl. repulotol megijedt. Eltakarta a szemet es mondta felek a repulotol. Azt hittem viccel, de nem.
Az uj embereketol szinten tart, amit nem banok, hogy nem olyan kozvetlen mar.
Szobatisztasaggal olyan szinten porbalkozunk, hogy a bolcsibe minden pelenkazas alkalmaval rakeri magat a wc-re. Itthon is ucsorog rajta. Bilibe szokott inkabb pisilni, van hogy kakilni. Nem eroltetjuk ezt a temat.
mult heten volt 2 eves. nem szobatiszta nem oltozik egyedul es nem tud cuppanos puszit adni, csak integetni meg oda teszi az arcat, az nala a puszi.
motorozas ugy kb megy, egyedul eszik iszik poharbol, kanalazik. rajzolgat (autot napocskat csigat felhot mar felismerhetoen) elszamol 10ig, kepen a dolgokat megszamolja ha nincs 5nel tobb. Beszel, mondatokban, ragozva, hangsulyozva (pl. apa csikos polot vettél fel?", anya most nem megyunk a jatszoterre?, ideteszem a nyuszit es adok neki repat, megettem a paradicsomot, anya kapcsolj villanyt! stb) 15 darabos puzzlekat ki tudja rakni. szineket ismeri (a 6-8 fontosabbat) mondokakat.tud.koulbelul elso 8 sorig, meg enekekbol altalaban a refren 4 sorat...meg mutatja ha kerdetem harom targyrol melyik a legnagyobb legkisebb kozepes stb tehat a mereteket ismeri. setal lb 20-30 percet egyben. 11 kg, 84 cm, kislany.
5os vagyok...elso baba, es a bemutatkozas nala is megy, (nev eletkor, telepules+utca nev)..biciklije neki is van, de nem hajlando raulni. tricikli is van, arra raul de nem er a pedalra a laba még....o a motor hangjatol fel..marmint a kismotortol..ha megy egy baba mellette kismotoron szo szerint remeg...nem tudom mi okozza ezt nal mert eleg regota van kismotorja, nem reg kezdte el ezt. az idegenekkel jol kijon eloszor persze bujik a hatam moge de aztan 10 perc alatt feloldodik. az allatokat imadja, legyen szo negylaburol, 6-8 labuakrol, simogatja oket oda megy hozzajuk (mar amennyire hagyom) stb
wcre szoktam raultetni minden furdes elott de csak ritkan pisil bele, napkozben meg keson szol, mikor jon mar a kaka. fogat mosni tud egyedul (nem kopi ki egyenlore fogkrem nelkul csinaljuk) mosakodni nem mosakodik egyedul. gyertyat elfujja. nem bolcsis amigy, nagyon ritkan beteg, nyugis kislany, rengeteget el van egydul, 1-2 orakat siman eljatszik, mindent megtudok csinalni mellette. most uton van a kisteso, ez nyilvan hoz majd valtozast az o viselkedeseben is, meg a csalad eleteben is es a Te gyereked kerdezo?
Látom milyen ügyesek:)
Gyermekemnél is most jöttek félelmek elő
Evésnél a kanalat már rendesen fogják?tehát alulról? és előlről teszik a szájukba vagy oldalasan?
Tokre gyerek fuggo
Pl a fiam szabalyosan fogta a kanalat es folyekonyan tisztan beszelt
A nagylanyom babasan es max tomondatokat mondott
A kicsilany egyaltalan nem beszlet de mar villaval is ugyesen bant
Soha nem kerdeztem h hany evesek szal ezt nem tudom :-)
Puszit kb 1 eves koruktol adtak cuppanost
A fiam ugyesen uszot mar akkor igaz kiemelni a fejet nem tudta meg, qmeddig a levego tartott addig:-)
A kicsilany viziszonyos volt kb 3 eves korig
A nagylanyom imadott pancsolni es buvarkodni de az uszas nem ment neki meg
A fiam es a kicsilany 2 evesen mar szobatiszta volt a nagylanyom csak ejjelre, nappal eljatszotta mindig nem figyelt oda ra annyira belemerult a jatekba ..
Oltozes a kicsilanyom nem volt hajlando egyedul oltozni ellenben a masik ketto egesz ugyes volt benne 2 evesen
Szal nincs ket egyforma gyerek ... Mindegyik masban jar elore es mas a hatranya de olyan 6 eves korra ezek kiegyenlitodnek
Ugyhogy ne aggodj h mit tud mit nem
Mivel ez nem verseny !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!