Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ilyen? Nem tudom...

Miért vagyok ilyen? Nem tudom megmutatni az igazi énem. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a barátnőim között én vagyok a legmagabiztosabb, nagy szám van, nem félek a pasiktól sem. Ha a bnőimmel vagyok MINDIG ilyen vagyok. De az osztálytársaim körében nem tudok ilyen lenni. Ha velük vagyok elnyomottnak érzem magam. Nem tudom megmutatni az igai énem. Pedig az igazi énem a magabiztos, nagyszájú, lázadó kiscsaj. A barátom előtt se tudom kimutatni, és emitt úgy érzem, lenéz, mert előtte is kis nyuszi vagyok, pedig a való életben nem. Nem tudom mit csináljak! Ha a barátnőimmel vagyok minden szuper, de ha elkerülök tőlük teljesen megváltozok. Miért? És mit tegyek ellene?
2009. márc. 23. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát a pontos választ nem tudom, de azért megpróbálok valamit lefirkantani ide. Ha esetleg nem így van, ne haragudj, nem sértésnek szánom.

Szerintem két lehetőség van:

1. Azt mondod az a valódi éned, amikor a barátnőiddel vagy, de nem tudsz így viselkedni mások, többek között a pasid társaságában sem. Gondolkoztál már azon, hogy esetleg nem vagy elég felszabadul velük? Biztos, hogy megbízol bennük? Mert ha nem, ez lehet egy tipikus "tünet". Mióta vagy együtt a barátoddal? Nem lehet, hogy még nem alakult ki köztetek az a meghittség, hogy "megmutasd" Neki igazi énedet!? Szereted?

2. Ez a valószerűtlenebb verizó lesz:) Talán mégsem az igazi éned amikor a barátnőiddel vagy. Lehet a hátterében megfelelési kényszer, lehet, hogy tudat alatt hasonlítani szeretnél rájuk. Ők hogyan viselkednek? Mert ha nagyszájúak, lázadóak...néha van úgy, hogy szinte akaratunktól függetlenül mi is olyanok leszünk, hogy "beilleszkedjünk" közéjük.

Szerintem túl sok mindent egyébként nem tehetsz. Idővel ki fog minden alakulni, hidd el, és rájössz ki is is vagy Te!

-Tündérlány(17)-

2009. márc. 23. 22:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én még kiegésziteném annyival: bár én 30 éves vagyok, imádok a barátnőimmel poénkodni, vihogni mint egy kamasz. Aztán a férfiak csipkelődő, flörtölő megjegyzéseire is meg tudok "felelni". Anyukámnak a kicsi lánya maradok mindig. A bankban és a szülőin felelős ember, anya. A gyerekeimmel is hülyéskedünk, de ettől még reggel ébresztő és irány a suli! És nem tőlem fogják kapni az első spanglit... Tehát az ember személyiségének több oldala van, ettől még nem "kétszinű", nem labilis /sőt, nem is skizofrén :)/ és egyiket sem játsza meg. Ezenkivűl mindenkire hat az aktuális környezete, az ember, akivel együtt van, stb.
2009. márc. 24. 10:38
 3/3 A kérdező kommentje:
A pasimmal 1 hónapja vagyunk együtt, és valószínüleg tényleg emiatt nem tudok még megnyílni előtte. A barátnőim is elég nagyszájúak, de nem annyira mint én, szóval nincs megfelelési kényszerem. Ha a csajokkal vagyok, akkor vagyok igazán önmagam. A többin még próbálgatok csiszolgatni!
2009. márc. 24. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!