2 éves és nem igazán fogadta el mostanában a tejet. Tegnap viszont sikerült egy fél csészényit megitatnom vele. Ma reggelre 20 forint nagyságú vörös foltok lettek rajta leginkább a comb hátsó felén és egy a karján.
Csecsemőként nem volt allergiás az anyatejre és később sem a sima tejre. 1 éves koráig tényleg nem kapott semmi tehén/bolti tejes ételt. 1,5 éves koráig kiegészítésként még kapott anyatejet is.
Az hogy nem fogadta el a tejet kb 3-4 hónapja kezdődött.
Ha tej allergiás azt kinőheti valamikorra, vagy egész életében nem ihat majd rendes tejet.
Megpróbálom majd a rizs, szója, zab tejet és társait. Hátha valamelyik jó lesz.
Előre is köszönöm a válaszokat.
2016. júl. 29. 13:08
1/5 anonim válasza:
Hát nem hiszem de allergia 100 féle lehet ilyen korban és kb 5 éves korig .Nekünk is voltak hol ilyen hol olyan kiütés ,vörösfolt stb.A belsőleges fenisztil csepp vált be ha elfogy kérek receptet.A legtöbb esteben ételallergia vagy bakteriális allergia sokszor van hogy víz hatására kiújulnak.
2016. júl. 29. 14:48
2/5 Carragher_x válasza:
Persze, hogy lehet, de ezt úgyis csak vizsgálat tudja 100%-osan megállapítani. Egyébként (nem szemrehányás vagy bántás, csak nem értem) miért akarsz mindenáron beleerőszakolni egy olyan ételt, amit hónapok óta nem akar elfogyasztani?
2016. júl. 30. 04:37
3/5 A kérdező kommentje:
mert köztudottan (én legalábbis úgy tudom) a tejben van a legtöbb kálcium ami a leginkább a csontok fejlődéséért felelős és mivel semmilyen tejterméket nem hajlandó megenni vagy meginni ezért próbálom erőltetni.
Az erőltetést nem kacsa tömés módjára oldom meg. Ha nem kér akkor pár nap múlva próbálom újra vagy máshogy elkészítve (most varázs szívószállal ivott), más formában
2016. júl. 30. 14:53
4/5 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm
2016. júl. 30. 14:54
5/5 Carragher_x válasza:
Gondoltam, hogy nem nyomsz le egy tölcsért a torkán:) Csak azért volt fura, mert 3-4 hónapot írtál. Az, hogy párszor újrapróbálod miután elsőre, másodikra nem akarja megenni, az természetes és érthető is, csak ez így nagyon sok próbálkozásnak és masszív elutasításnak tűnt, nem egyszeri hisztinek, szóval én hagynám. Esetleg megpróbálnám nem tehén-, hanem mondjuk kecsketejjel, de kálciumot messze nem csak tejből tud felvenni, hanem különféle olajos magvakból, répából vagy épp hüvelyesekből (bab mondjuk) is, szóval a tej nem kiválthatatlan, bár nyilván kicsit melósabb, több kreativitást igényel a lecserélése:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!