Adtok szájra puszit gyereketeknek, babátoknak? Hová valósiak vagytok?
Elmondom, miért a kérdés. Tegnap egy kommentelő tollából olvastam, hogy ő budai, és ott nem szokás, ám amikor a 6. kerület lepukkant részén dolgozott, látta, hogy ott szokás. És ebből azt a következtetést akarta levonni, hogy a prolik adják a csókot a gyereknek.
Én ezzel nem értek egyet, és kíváncsi voltam, itt hogyan vélekednek az emberek és hová valósiak.
Szüleimnél egyébként(Szeged) és a férjem családjánál (Budapest) sem szokás. Nekem eszembe sem jut sosem a gyerekem kapcsán, és még élőben ilyet nem láttam soha (budapestiként).
Nem adunk alapból, de volt nemrég egy korszaka mikor csókot akart adni, 2-3x kaptam csókot aztan ez elmaradt kb 2 het alatt.
Nem kommentáltunk fele semmit, az elso elott elmondtuk neki, hogy ezt apa anya szokta adni egymásnak o azt mondta jo, majd 2-3 alkalommal kaptunk aztan nem
3 eves lany
Nem. Budapest. A szájrapuszi olyan formája az intimitásnak, ami csak a házastársamnak jár. Anyukám se puszil engem szájon. Sőt, szerelmemnek se nevezem a gyerekemet, mert nem ő a szerelmem.
Az, hogy más mit csinál, nem érdekel.
Gyerekem nincs, de elgondolkodtató számomra egy férfi ismerősöm -a kérdező kommentjére reagálva hozzáteszem, inkább intellektuell férfiról van szó-, akinek már egy ideje nagykorú a lánya, akit egyedül nevelt fel, de mindmáig rendszeresen szájpuszizkodnak, nyilvánosan is. Nem sűrűn látok ilyesmit. (Északdunántúl.)
Nem tudom, mit gondoljak erről. Nem tartom undorítónak a szájrapuszit szülő-gyerek között, de hogy kamasz- és felnőttkorban mi szükség van erre szülő és gyermeke között...?
Bár egyes népeknél bármilyen életkorban természetes, rokonok között, egyneműek között is, pl USA egyes részein, meg állítólag egyes Mediterrán népeknél, és az oroszoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!